«Сіємо під снарядами, ще й свої палиці в колеса вставляють»

Григорій Давиденко 24.05.2022 1079

Переглянути оригінальне зображення

Південь Дніпропетровщини потерпає від артобстрілів рашистів із сусідньої Херсонської області. Села Зеленодольської ОТГ стали прифронтовою зоною, де проведена евакуація жителів. Але фермери трудяться на землі і в таких умовах. Та до перешкод ворога зовнішнього плюсуються і… внутрішні. «Поліція зупиняє негабарит, це забирає дорогоцінний час, - повідомив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Апостолівського району Віктор Ковальчук. – На полях сапери йдуть попереду, ми за ними, не поспішиш. Ще й на дорогах отаке. Ми ж і блокпости робили, і армії допомагаємо. Чи світ перевернувся?»

Несподівані проблеми вкрай непокоять і адвоката Олександра Кудлюка:

- У мене брат - підприємець в Зеленодольській громаді, обробляє поля біля Великої Костромки. Офіційно заборони на працю немає, тож допомагаю йому, примудряємося між обстрілами щось встигнути. Ледь нашкрібаємо солярки, бо техніку щодня ганяємо в Апостолове, де безпечніше. Та поліція доскіпливо перевіряє негабарит, чи є дозволи. Тарас Кіясь, начальник Апостолівського ВП № 8, дав таку вказівку. На одного тракториста склали протокол, на іншого – працював без посвідчення. А той ледь вирвався з окупації із Високопілля, документи всі там залишилися. Тому два МТЗ стоять, навіть в таких умовах не дають робити. Кожен, хто погоджується  їхати в поле, ризикує. Боїмося, але працюємо. Сіємо під снарядами, ще й свої палиці в колеса вставляють.

З начальником ВП № 8 (Апостолівського) Нікопольського відділу поліції Тарасем Кіясем «Фермеру Придніпров’я» поспілкуватися не вдалося. Його службовий телефон 9 – 10 – 02 не відповідає, хоча черговий частини зазначив – працює. Прикметно, що Громадська рада при Криворізькій РДА ще в грудні 2018 р. роботу Тараса Кіяся на посаді начальника поліції Криворізького району визнала незадовільною: «кришував» незаконні пункти приймання металобрухту, рейдерське захоплення зерна урожаю, тиснув на фермерів з метою змусити платити данину», (відео «Ютуб», Інна Іванченко). Хто ж допоможе хліборобам у «гарячому» Апостолівському краї прибрати під час війни перешкоди не лише з полів, а й з доріг?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ