Сільські екокоучі підкажуть правила поведінки на природі

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2023 225
Сільські екокоучі підкажуть правила поведінки на природі

Дописувачка ФБ Люба Кам'янська поділилася історією про сільських екокоучів, які навчають туристів на Орілі шанобливому ставленню до природи.
Вона, зокрема, підкреслила, що нині морська вода нам згадується лише яскравими слайдами минулого, тому більшість вимушена протоптати стежку до річкової гладі. Але як кажуть, у всякого на-рода є свої у-роди, від яких потерпають і природа, і ближні.

"Біля Орілі у вихідні сотні машин (великих, дорогущих ), приїжджають великі компанії, вибирають найкращі галявинки , відпочивають і ... залишають за собою купи сміття . Це стало величезною пробемою. Лісник одного з сіл поскаржився ,  що не може нічого вдіяти з цими відпочивальниками. І тоді місцеві хлопці - косарі вирішили трошки поправити ситуацію. Вони косили  з досвіта. Коли приїхала величезна компанія, спостерігали здалеку за нею.  Як звичайно, уже під вечір, коли люди почали збиратися додому, косарі підійшли на цю галявину і побачили розкидані залишки радощів: одноразовий посуд ,бляшанки з-під пива, коробки з-під піци , одноразові скатертини... ну, погуляли на славу, весело вантажилися в машини і ,звісно, не збиралися прибрати за собою сміття.
Косарі підказали їм ,що треба б усе забрати. На що водій однієї з машин почав нахабно обзивати матюганами місцевих чоловіків і сказав, що він нічого робити не збирається . Тоді чоловіки наполегливо забрали в нього ключ від машини , старанно зібрали все сміттячко , склали в багажник машини, зачинили ЙОГО і ключ викинули в Оріль.. Звісно , ця компанія більше сюди не приїде ,але чи розкаже іншим , як треба себе поводити на природі ?"

Зрозуміло, що від ганьби ніхто нікому нічого не розповість. А от грубіян, власник авто, на іншому пікніку буде ще довго озиратися, чи не йдуть косарі...


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ