Сільські жінки Степанівської ОТГ Сумщини завдяки самоорганізації стали водійками авто

За матеріалами інтернет-видань 14.02.2023 357
Сільські жінки Степанівської ОТГ Сумщини завдяки самоорганізації стали водійками авто

Проблема мобільності жінок у Степанівській ОТГ загострилася з початком  повномасштабної військової агресії.  Чоловіки захищали Україну в лавах Національної Гвардії, а сісти за кермо без них коштувало зусиль і необхідних навичок. Тому в громаді за підтримки Бізнес Мережа Cільських Жінок України створили ГО "Жіночий легіон" та ініціювали проєкт «Відновлення практичних навичок водіння у жінок Степанівської громади».


З’ясувалося, що в громаді є жінки, які мають водійське посвідчення, але вони не  впевнені у своїх практичних навичках водіння авто. На сільську жінку нині покладено більше зобов'язань,  вона має бути більш мобільною для забезпечення потреб родини. Тому 29 жінок успішно пройшли навчання і впевнено сіли за кермо.
Одна жінка навіть купила собі автомобіль, інша, як  голова волонтерської організації, використовує авто у своїх волонтерських справах.  Ще одна жінка зізналася, що 15 років не кермувала автомобілем через аварію, але за такої можливості поновила своє вміння.  
Як відзначила одна з лідерок Галина Олещенко,  від участі в цьому проєкті та реалізації ініціативи виграли не тільки ці 29 жінок, а виграла вся громада.  В майбутньому ГО “Жіночий легіон” планує організувати і працювати в напрямку створення навчальних і психологічно-розвантажувальних зустрічей для того, щоб жінки з різних питань підвищували свою освіченість.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ