Сільський голова вимагав 500 тисяч грн. за оренду 9 га землі

За матеріалами інтернет-видань 27.07.2023 435
Сільський голова вимагав 500 тисяч грн. за оренду 9 га землі

На початку липня Кіровоградська обласна прокуратура повідомляла про викриття  на корупційному злочині посадовця землевпорядника однієї із територіальних громад Черкащини. Тоді, у межах слідства, перевірялась причетність до незаконної оборудки й інших осіб. Наразі у справі  з'явився ще один фігурант.
Керівник Кіровоградської обласної прокуратури повідомив про підозру одному із голів об’єднаної територіальної громади Черкащини за  фактом вимагання та отримання ним неправомірної вигоди у великому розмірі  (ч.3 ст.368 КК України).
Слідство встановило, що голова ОТГ у змові з начальником відділу  архітектури та земельних відносин вимагали  від підприємця 500 тисяч грн. неправомірної вигоди. За ці кошти обіцяли позитивно вирішити питання щодо надання в оренду землі на підвідомчій території ОТГ. Йдеться про земельну ділянку площею 9 га  для здійснення підприємницької діяльності.
Землевпорядника затримали раніше, на місці злочину, коли він приїхав отримувати першу частину  неправомірної вигоди у сумі 250 тис. гривень.
Наразі слідством зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у корупційному злочині керівнику територіальної громади, - говориться в повідомленні.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ