СИНОПТИК ПОПЕРЕДИВ ПРО ПОГІРШЕННЯ ПОГОДИ

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2023 403

В Україні стане ще холодніше і підуть дощі

В Україні наприкінці поточного тижня (3-8 жовтня) стане холодніше, ближче до вихідних у низці регіонів спостерігатиметься поривчастий вітер і невеликі опади. Дощі в більшості областей очікуються в п’ятницю, 6 жовтня.

Таким прогнозом поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич у статті для meteoprog.com. На початку тижня, за його даними, переважатимуть комфортні температури, у другій половині погода стане прохолоднішою, вітрянішою, а в кінці семиденки похолодання посилиться.

У вівторок, 3 жовтня, прогнозується загалом малохмарна погода без опадів. Вітер південно-західний, у східній половині східний, 5-10 м/с.

Вночі в середньому +5…+10°С (у Сумській і Харківській областях місцями +1…+4°С). Вдень ще збережеться тепло до серпеди.

У середу, 4 жовтня, у районі Полісся й місцями в північних областях дощі можуть пройти у першу половину дня. Вітер південно-західний, із переходом вдень на західний, 7-12 м/с, у західних і північних областях місцями пориви, 15-20 м/с.

Вночі по Україні стовпчики термометрів покажуть +8…+13°С (на сході +4…+9°С). Вдень очікується +20 … +25°С (хоча на крайньому заході тільки +15 … +20°С).

У четвер, 5 жовтня, Кібальчич прогнозує мінливу хмарність і суху погоду. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі коливатиметься в межах +6…+11°С, удень +17…+22°С.

У п’ятницю, 6 жовтня, зниження атмосферного тиску спровокує дощі в більшості регіонів, крім західних. На Лівобережжі та південних областях – помірні дощі, місцями з грозами. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с, удень місцями можливі пориви, 15-20 м/с.

Вночі на вулиці буде приблизно +6…+11°С. Вдень у північних і західних областях +14…+19°С, на решті території +19…+24°С.

У суботу, 7 жовтня, захід і місцями північ країни можуть накрити невеликі короткочасні дощі. В іншій країні без істотних опадів. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, удень місцями пориви, 15-17 м/с.

Температура повітря зменшиться. Вночі, попередньо, вона становитиме +3…+8°С, удень +10…+15°С.

У неділю, 8 жовтня, опадів не очікується, лише вдень на півночі Лівобережжя місцями пройде невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви у 15-20 м/с.

На заході України вночі місцями можливі заморозки -3…0°С. У середньому температура у темний час доби буде +2…+7°С, у світлий – приблизно +7…+12°С.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ