БТРи, ЗРК, всюдиходи: новий пакет озброєння Україні від Литви

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2024 108
 БТРи, ЗРК, всюдиходи: новий пакет озброєння Україні від Литви

   Литва оголосила про надання Україні нової військової допомоги для захисту від повномасштабного вторгнення країни-агресора росії. Сили оборони отримають 14 бронетранспортерів М113, ЗРК ближньої дії з ракетами, гвинтівки, боєприпаси та інше озброєння.

   Ольга Ліпич, "Обоз.иа".

   Про це вчора, 15 серпня, повідомили на сайті міністерства оборони Литви. Там зазначили, що в Україну вже прибули навантажувачі, причепи та розкладні ліжка для ЗСУ.

Упродовж серпня Сили оборони отримають:

– 14 бронетранспортерів М113;

– пускові комплекси ППО малої дальності з ракетами;

– антидронові системи;

– індивідуальні протидронові глушники;

– всюдиходи з запчастинами;

– гвинтівки;

– боєприпаси;

– димові заряди.

   "У відповідь на запити України цього року Литва вже поставила 155-мм боєприпаси, бронемашини М577, бронетранспортери М113, протидронові системи, необхідне для зимового сезону обладнання та комплекти теплого одягу, боєприпаси для протитанкового гранатомету "Карл Густав", дистанційні детонаційні системи РІСЕ-1, генератори, деталі демонтованого легкого штурмовика Л-39ЗА Альбатрос та інше забезпечення", – заявили у литовському оборонному відомстві.

   Там також наголосили, що з початку повномасштабного російського вторгнення Вільнюс передав Києву військову допомогу на суму понад 641 млн євро. А загальна підтримка України з боку Литви перевищила 1 млрд євро.

   13 серпня латвійський міністр оборони Андріс Спрудс заявив про передачу Україні партії безпілотників власного виробництва. У рамках міжнародної коаліції дронів Латвія передала близько 500 одиниць БПЛА для підтримки українських військових.

   Зазначимо, що в Німеччині також анонсували новий пакет допомоги для української армії. Озброєння буде доставлене до України до кінця 2024 року. Йдеться про танки Leopard, IRIS-T малої та середньої дальності, САУ Zuzana 2, броньовані автомобілі MRAP, логістичний транспорт, БПЛА та антидронові системи.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ