СКЛАСТИ ІСПИТ З ВОДІННЯ АВТО СТАНЕ СКЛАДНІШЕ: ЩО ЗМІНИТЬСЯ ЧИ Й ВЖЕ ЗМІНИЛОСЯ

Микола Ясень 22.08.2024 112

 

Сьогодні 22 серпня 2024 року

Міністерство внутрішніх справ розробило законопроєкт, спрямований на посилення контролю за складанням теоретичних і практичних іспитів на водіння. Зміни торкнуться обох частин іспиту, підвищуючи вимоги та забезпечуючи рівні умови для всіх кандидатів.

Для складання теоретичного іспиту пропонується обов’язкове використання державної мови, а також заборона на будь-яку взаємодію між екзаменатором та кандидатом під час тестування. Іспит буде проводитися у формі комп’ютерного тестування, що гарантує рівні умови для всіх учасників, а також унеможливить використання сторонніх джерел інформації.

Практичний іспит також зазнає змін: законопроєкт передбачає обов’язкове встановлення в автомобілі технічних засобів контролю, таких як фото-, відео- та аудіотехніка. Після завершення іспиту кандидат у водії та екзаменатор повинні будуть ознайомитися з результатами та підписати екзаменаційний аркуш.

Представники МВС переконані, що реалізація цього законопроєкту оптимізує процедури складання іспитів у сервісних центрах, забезпечивши чесні та прозорі умови для всіх, хто хоче отримати водійське посвідчення.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ