«Слід позбавити мандатів усіх колаборантів у ВР та на місцях», Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 11.01.2023 495
Більшість українських нардепів, що виїхали закордон – з фракції "ОПЗЖ" —  Політика — tsn.ua
      Деркач, медведчук, Козак, Кузьмін без українського громадянства та скоро втратять депутатські мандати, про що радісно сповістив Арахамія. Далі в нас ідуть бурхливі аплодисменти, що переходять у овації... Не аж так? То подивіться єдиний олігархічно-ватний телемарафон, вони вам пояснять, що це епохальна подія та торжество справедливості.
А тепер пішли по пунктах.
        * Чи це добре? Загалом, епізод позитивний, але виключно епізод. А негатив у тому, що слуги й Зеленський саме цим епізодом хочуть обмежитися. Бо основне завдання цього кроку - не наведення справедливості, а бажання розмити суспільний запит на позбавлення мандатів усіх депутатів опзж (на всіх рівнях, а не лише у ВРУ) й зберегти у владі своїх найближчих союзників!
      Чому всі депутати забороненої партії мають втратити мандати, я вже сотню разів писав і говорив, можу окремо ще раз написати пізніше. Це напряму випливає з Конституції. Втратять же мандати лише три та один член дружньої депгрупи. Вони й так уже не в Україні, ці агенти спалені й на роботу Ради та життя суспільства не вплинуть. А ті, що й далі разом зі слугами ухвалюють закони, виторговують за підтримку їхніх корупційних ініціатив схвалення власних, антиукраїнських, або таких самих корупційних. Буває й злиття в любовному екстазі обох корупцій, як у законі про будівельну мафію. Суспільство вимагає саме це припинити, а якісь четверо вже нині лузерів це не перекриють.
        ** Правова сторона питання. Конституція прямо забороняє позбавити громадянства громадянина України. Але він його може втратити за власним бажанням або свідомо здійснивши дії, які свідчать про аналогічний його вибір. Конституція визнає єдине громадянство. Тому, коли особа приймає вторинне громадянство, то вона сама себе поставила ніби перед вибором, яке з них справжнє? Друге - свіжіше та чітко усвідомлене, тому логічно, що воно превалює. А оскільки двох громадянств бути не може, то такими діями громадянин ніби підтверджує своє рішення попрощатися з громадянством України. Це логіка Римського права, на якій побудована правова система України. Тут вона не бездоганна, бо прямої заборони вторинного громадянства в Конституції не записано, лише його невизнання. Але вона працює, за нею епізодично діяв президент Порошенко і зараз діє Зеленський.
       Але наші безграмотні провладні медіа для гарної картинки брешуть, застосовуючи слово "позбавив". Це брехня. Бо насправді "припинив у зв'язку з його втратою". Це принципові формулювання. Президент не може самовільно позбавляти, а лише констатувати указом реальний факт, який уже відбувся з власної волі вже екс-громадянина. І він зобов'язаний доказати, що такий факт справді відбувся, якщо цей громадянин не подавав заяви про відмову від громадянства. Бо в першому указі про втрату громадянства Зеленський, принаймні в частині Корбана, здійснив посадовий злочин, адже ніде й ніколи не було доказано наявність у нього другого громадянства. Так і тут.
         Ми достеменно знаємо (але не маємо підтвердження) рашистського громадянства Т. Козака й так само можемо бути переконані в такому ж у медведчука. Про Кузьміна й Деркача так само здогадуємося, але публічно їхні другі паспорти, на відміну від того ж Коломойського, ніколи не світилися. Тому, якщо в Зеленського нема безумовних доказів, то він дав пас цим зрадникам. Вони зможуть у суді доказати незаконність указу й колись тріумфально повернутися. Тим більше, позбавити, навіть за власним бажанням, громадянства не можна особу, в якої нема іншого, щоб не плодити кількість осіб без громадянства - це пряма вимога міжнародної Конвенції, яка діє і в Україні. Надіюся, що в Зеленського є докази, бо інакше він заради пропагандистського ефекту підставив країну. І ці докази, враховуючи дразливість теми, необхідно надати суспільству.
       *** Пропагандистські провладні медіа нам подали новину з коментарями: "Зрадив Україну - втрать громадянство та мандат". Це безграмотно й антиконституційно. Але наші зелені пропагандисти "працюють". Однак, таку тезу розігнали з Банкової, а тоді треба бути послідовними. Є зрадники і є їхні поплічники. Якщо ви цих осіб, поки ще без рішення суду (хочу вірити, що воно таки буде), вже звинуватили в зраді, то якимось чином відреагуйте в правовому полі на діяльність їхніх прямих співучасників. Наведу лише пару прізвищ чи груп:
- члени фракцій і партії опзж та колишньої СДПУ(о) періоду керівництва там медведчука. Вони сьогодні побратими влади, але ж спільно здійснювали антидержавну діяльність. Де покарання?
- Олігарх Коломойський - бізнес-партнер медведчука, зокрема, в медійній сфері. Його медіахвойди працювали не лише на прямі інтереси коломойського, але й на проросійські тренди медведчука. От авторку медведчуківської тези, що "томос на хліб не намажеш", коли судити будемо? Ах, вона ж найнаближеніша журнашлюшка до влади - "ви нє панімаєтє, єто другоє..."
     - Віце-прем'єр Ірина Верещук - утриманка й протеже Тараса Козака, його особиста представниця в керівництві прикордонного міста, бізнесі тощо. Після Революції Гідності, коли добралися до її кейсу, Верещук на пару років мусила тікати з України, й імовірно представляла інтереси медведчука в Європі, як пізніше в бурштиновому бізнесі. Він же пролобіював їй почесний № 18 у списку слуг Зеленського. Вона до цього року прямо озвучувала й відстоювала позиції й ідеї обох своїх шефів. Чому вона досі не арештована? Бо вона серед тих, хто керують країною, хоча була прямо причетна до здачі цілих регіонів ворогу.
     - Олександр Качура, соратник медведчука, очолював не лише районну організацію його "украінскава вибора", але й саме йому медведчук, утікаючи з України напередодні Революції, передав свою всеукраїнську організацію. Також він тісно співпрацював з Деркачем у просуванні рашистських фейків останнього проти кандидата в президенти Джо Байдена та Петра Порошенка.
- Олександр Дубинський - вірний і близький соратник Деркача, за що підпав під санкції США. Лише тоді слуги попросили його із своєї фракції. А де слідство щодо зрадницьких дій Дубинського під керівництвом Деркача?
    - Андрій Холодов - депутат слуг Зеленського, особливо довірений, йому єдиному, коли ще депутатів не пропускали за кордон, дали персональний дозвіл Зеленського на виїзд. А ще він знав про початок вторгнення і букально за лічені хвилини до перших ракет встиг вивезти повнолітнього сина. Але головне - він кум медведчука, його партнер, однодумець.
- Олексій Ковальов - друг і бізнес-партнер Тараса Козака, в інтересах якого він і викупив 4 канал. За негласною квотою медведчука, був висунутий у завідомо прохідному окрузі й став нардепом... Ах, ні. Це єдиний, якого наздогнало покарання. Але не від влади, а від вдячних херсонців. Був застрелений партизанами, як зрадник, колаборант та "міністр" окупаційного уряду...
      Усе, мені надокучило. Бо таких там сотні. Тому, сказавши "А", потрудіться промовити й "Б". А ще не треба займатися карикатурними напівзаходами й усувати тих, хто вже й так у бігах. По них досить було довести рішення до судового вироку, а позбавляти мандатів слід усіх колаборантів-опезежистів. І, переконаний, що підстав для втрати громадянства там набереться ледь не в кожного. Але ж вони "партньори"...
   Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ