«Слуги» хочуть саджати українців на 5 - 7 років за критику влади, - Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 25.04.2023 466
Георгій Мазурашу
   А згадаймо про такого собі фрика у Верховній Раді, відомого як "слуга народу" Георгій Мазурашу. Фрик перекладіється, як божевільний, скажений. Найчастіше вони виникають у різних субкультурах, але не тільки. Використання фриків у політиці дуже давня традиція брудних технологій. Переважно це люди із проблемами психічного здоров'я, іноді просто не∆0yмки, але часто умисно придурюються. Не бракувало фриків і у нашій Раді, є і в європейських парламентах. Але найбільшого розвитку це явище здобуло на расєї. І значна частина фриків у політиці інших країн пов'язана саме з рашистською агентурною роботою.   
   Так і Мазурашу своїми численними діями засвідчує прорашистські й сепаратистські схильності в контексті сил рашистсько-ромунського агентурного реваншизму (не плутати з чисто ромунськими реваншистськими течіями на зразок прихильників Траяна Бесеску). Мазурашу належить до категорії маніпульованих недоумків. Повірте на слово. Я з цим суб'єктом не раз спілкувався й перетинався на ефірах. Переважно телеканалу "Наш".
   Поява нашумілого законопроєкту № 9223 про кримінальну відповідальність - садити українців на 5-7 років за критику влади в соцмережах, ще й за анонімні обліковані записи - дуже характерна для цієї особи. Нагадаю деякі штрихи з його біографії, що приходять на згадку. Народився у Чернівецькій області, виростав у лояльному до совєтської влади середовищі, але схильному до російсько-ромунських поглядів (таких на Буковині було багато), категорично не сприймав усе українське. Але з часом таки зробив кар'єру на україномовній спортивній журналістиці. Був навіть членом Спілки Журналістів, але виключений звідти за несплату членських внесків та пасивність (чув версію - за тупість і малограмотність) - це, здається, єдиний такий випадок.
    Був доволі аполітичним, хіба клінічний совок. Але в 2015-му один із спортсменів рекомендував його в список до облради від "Самопомочі" (це ще той зоопарк був - набирали кожної тварі по парі, тільки б проти патріотів). Не пройшов. Але весь період з 2005 року був присутній у місцевій виконавчій владі в секторі спорту - мав протекцію від деяких місцевих проромунських і постсовкових груп. Як же такого цінного кадра слуги могли не висунути в нардепи по чернівецькому округу? Тоді від Зеленського проходило що завгодно, зайшов і Мазурашу.
   Був відомий після 2014-го сепаратистськими заявами на користь рф, зокрема, стверджував, що українці на Сході не хочуть жити в Україні, тому їх треба "відпустити в росію", адже "люди живуть на Богом, а не Україною даній землі" - ці тези публікував уже як кандидат у нардепи від слуг. Відзначився численними антиукраїнськими заявами й після обрання до Ради.

   Відзначився провокативними заявами й запитами з вимогою закрити корпорацію Рошен, звинуватити Порошенка в державній зраді тощо. Звісно, що такого кадра слуги й Баканов не могли самого оголосити винним у колаборантстві. Тоді він отримав найбільше фінансування на свій округ при гігантських відкатах. Став найвідомішим "волонтером" України, розтрубивши скрізь, що пожертвував на армію (насправді ж спонукав місцевих бізнесменів профінансувати) "половину туші свині" - потім вона перетворилася на дві свині, а згодом була "відправлена" в неіснуюче місто!.

⬇️⬇️⬇️⬆️⬆️⬆️ У законодавстві Мазурашу - дуже продуктивний фрик - тривалий час працював у зв'язці з ще однією "обдарованою" Безуглою. Пригадую, що було не менше кільканадцяти його скандальних ініціатив, пригадую про дозвіл на розстріл наших бійців та три (!!!) проєкти із обмеженням застосування української мови. Ще частину божевільних рішень лише підписував услід за Безуглою, а зараз раптово став головним офіційним фриком. І саме через нього запустили ініціативу про кримінал за анонімні обліковики й критику влади. Про цей проєкт написано вже дуже багато, не стану повторювати інших. Добавлю лише, що посилання в пояснювальній на "боротьбу з ботофермами" - цинізм і прикриття реальних цілей. А ще "авторський колектив" у цьому проєкті - фіктивний, 4 інших слуг лише добавили підписи, не читаючи. Там теж сумнівні персонажі, але на всіх документах зазначений лише Мазурашу, тому розбирати персоналії лінивих !∆!0тів, які навіть не забажали глянути, що підписують, нема сенсу - у слуг майже всі такі.
   І на останок - про загрози ухвалення такого диктаторського закону. Вони низькі. І більш небезпечні якраз для слуг. Є досвід януковича, при якому захотіли розкрити й притиснути всі анонімні інтернет-ЗМІ. То вони за лічені дні перепрописалися за кордоном (включно з офіційно оголошеними власниками телеканалів та газет) і почали дружньо мстити януковичу аж до колективної підтримки Помаранчевої Революції. Виконати закон Мазурашу неможливо, а от консолідувати ним проти себе колосальну спільноту хоч трошки критичних блогерів - елементарно. А ще ж перебіжчики від влади почнуть публікувати документальні докази про подоляківсько-прігожинські й інші зелені ботоферми, а це вже буде криміналом.
   Мазурашу використовують якраз як фрика. На нього відволікають увагу, а потім, якщо суспільство виявить спротив, відхрещуються, а коли заковтне - міняють авторів, трохи причепурюють цю божевільню й тягнуть її в зал. От коли під дикими законопроєктами появляються підписи злочинців та українофобів Гетманцева, Третьякової, Потураєва, Арахамії реально треба готуватися до серйозної загрози. Вже було так з законопроєктом Безуглої-Мазурашу про право розстрілювати наших військових. Там фрики прийняли на себе весь вогонь, тоді проєкт підмінили (але не встигли опублікувати) й підписали групою на чолі з Третьяковою. Але негатив був такий, що і його поспіхом відкликали й на заміну внесли закон про збільшення відповідальності для військових. Зараз є небезпека, бо занадто довго влада не відрікається від цього трешу. В опі неймовірно хочуть протягнути щось схоже, але не думаю, що це їм пройде. А для оголошення позиції формально ще мають час до відновлення роботи Ради.
   Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.
Георгий Мазурашу — досье, спортивная карьера, политическая деятельность и  скандалы — DSnews.ua
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ