«Соціальне таксі» діє у Софіївській громаді Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 22.02.2024 352
«Соціальне таксі» діє у Софіївській громаді Дніпропетровщини

Як повідомила Софіївська селищна територіальна громада, на черговому засіданні виконавчого комітету Софіївської селищної ради затверджено Положення про надання транспортної соціальної послуги «Соціальне таксі».

Рішення прийнято задля вільного пересування людей з інвалідністю в межах Софіївської громади та в межах області.
Зазначається, що послуга надається особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, особам зі зниженою руховою активністю,  особам похилого віку, які пересуваються на візках, за допомогою милиць, палиць, ходунків.
Надання послуги поза межами громади можливе в межах Дніпропетровської області виключно до будинків-інтернатів, лікарень, санаторних, реабілітаційних, оздоровчих закладів. Послуга надається за межами громади особам з інвалідністю І та ІІ груп з захворюваннями опорно-рухового апарату, які пересуваються на інвалідних візках (милицях, палицях, ходунках), не більше двох разів на рік.
Підкреслено, що "соціальне таксі" не працює для громадян, які мають форми психічного розладу;  громадян з активною формою туберкульозу;  карантинним інфекційним хворим;  людям з інвалідністю, в т.ч. дітям з тяжкими порушеннями роботи опорно-рухового апарату (прикутим до ліжка); громадянам, які в момент виконання заявки перебувають в алкогольному або наркотичному сп’янінні.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ