Спільникам Нарика Умці та Лаші «світить» 15 років в'язниці

За матеріалами інтернет-видань 28.12.2022 658
Злодії у законі «Умка» та «Лаша Сван» з оточення дніпровського кримінального авторитету Олександра Петровського (Нарика) можуть отримати 15 років ув'язнення за поширення злочинного впливу. Про це повідомляє "Дніпро Оперативний" із посиланням на Національну поліцію України.
   Возможно, это изображение 3 человека, люди сидят и в помещении

    Як раніше інформувавв "Дніпро Оперативний", у вівторок 27 грудня Нацполіція провела затримання двох відомих «злодіїв у законі» - «Умки» (Сергій Олійник) та «Лаші Свана» (Лаша Джачвліані).

«Прокурори готують клопотання до суду щодо обрання затриманим лідерам «верхівки» злочинного світу запобіжного заходу. Відомо, що «Умка», коронований у 2014 році, та «Лаша Сван», «злодій у законі» з 1995-го, отримали свої «звання» від топ-представників російського кримінального світу», – повідомляє Нацполіція.

    За організацію та участь у так званій «сходці» (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України) «злодіям у законі» може загрожувати до дванадцяти років ув'язнення з конфіскацією майна, а за поширення злочинного впливу (ч. 3 ст.  . 255-1 Кримінального кодексу України) – до п'ятнадцяти років.

     Голова департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель повідомив, що Олійника та Джачвліані викликали в поліцію, щоб ознайомитися зі справою. І там же на місці було затримано за новим епізодом - організація та участь у злочинних зборах.

      На «сходках» злодії ухвалили рішення про виділення фінансової допомоги так званого «злодійського фонду» на «святкові потреби» криміналітету та «злодіїв у законі», які перебувають у місцях позбавлення волі. Також наділили певними «повноваженнями» лідера ОЗУ – дозволили збирання коштів, отриманих злочинним шляхом, на території Одеси.

«ДСР документували кілька місяців факти, щоби вручити підозри за цією статтею. Раніше «Умку» затримували в іншій кримінальній справі і рішенням суду його було звільнено під заставу. Домашнього арешту він не мав. «Лаша Сван» мав обмеження – нічний домашній арешт і він його не порушував. Затримання обох «злодіїв у законі» відбулося одночасно», - повідомив Андрій Рубель.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ