США виділяють 68 млн. доларів для купівлі української пшениці

За матеріалами інтернет-видань 17.08.2022 347
США виділяють 68 млн. доларів для купівлі української пшениці

Сполучені Штати Америки внесуть 68 мільйонів доларів до Світової продовольчої програми на закупівлю української пшениці. Пише AgroTimes з посиланням на Twitter  держсекретаря США Ентоні Блінкена.
За його словами, США прагне підтримувати глобальну продовольчу безпеку для найбільш уразливих верств населення і закликає всі країни наслідувати цей приклад.
Додамо, що Сполучені Штати Америки, діючи через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), започаткували «Ініціативу стійкості сільського господарства в Україні» (Agriculture Resilience Initiative – AGRI) вартістю 100 млн. доларів.
Сума в 100 млн. доларів залежить від наявності фінансування.
У рамках цих заходів Агентство вже надало насіння, добрива, пестициди та інші матеріали понад 8 тис. с/г виробників, що становить близько 14% зареєстрованих в Україні підприємств агросектору. Це допоможе їм – попри руйнування, викликані агресією з боку росії – забезпечити цьогорічний врожай.   
USAID має на меті залучити ще 150 млн. дол. на реалізацію Ініціативи від інших міжнародних донорів і приватного бізнесу, аби досягти загальної суми фінансування у 250 млн. дол.

Попередня
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ