Стартова вартість земельних ділянок у «Прозорро.Продажі» подолала позначку в 1 млрд. гривень

За матеріалами інтернет-видань 26.01.2022 726

За повідомленням Мінагрополітики, стартова вартість земельних ділянок у «Прозорро.Продажі» подолала позначку в 1 млрд. грн.

Як написав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко на своїй сторінці у Facebook,  менш, ніж за 4 місяці від старту земельних аукціонів у системі «Прозорро.Продажі» стартова вартість земельних ділянок подолала позначку в 1 млрд. грн. А органи місцевого самоврядування за 112 днів уже заробили до бюджетів різних рівнів понад чверть мільярда гривень.

У повідомленні Роман Лещенко зазначає, що наразі в системі опубліковано 3244 аукціони з загальною площею земельних ділянок у 18 тис. га. Вартість виставлених земель на аукціонах із оренди земель – 74 млн. грн, із її відчуження – 927 млн. грн.

72% від усіх аукціонів – землі сільськогосподарського призначення.

Міністр наголосив, що ТОП-5 лідерів за стартовою вартістю лотів незмінні. Це Львівська, Київська, Закарпатська, Одеська та Харківська області. Саме тут земля є найдорожчою під продаж. Він також нагадав, що державні та комунальні сільськогосподарські землі перебувають під забороною купівлі-продажу, тому мова суто  про землі приватних осіб або не с/г землі.

Стартова вартість лотів із оренди землі найвища на Одещині, Хмельниччині, Кіровоградщині, Київщині та Львівщині.

У середньому зростання ціни за результатами земельних торгів становить понад 200%, але за с/г землями цей показник сягає 437%. Втім, у деяких регіонах він може дорівнювати і 1000 %.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ