«Степовому Колумбу» - 190 років

За матеріалами інтернет-видань 01.09.2022 387

1 вересня  виповнюється 190 років від дня народження легендарного Олександра Поля.
Данину пам'яті у ФБ йому віддав начальник ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.
Він, зокрема, у дописі зазначив, що  історія  життя видатного земляка із Верхньодніпровського району Дніпропетровщини – це історія становлення Кривого Рогу як промислового центру.
За словами Олександра Вілкула, археолог, громадський діяч, підприємець, краєзнавець, «степовий Колумб» не просто відкрив родовища залізної руди в місті, а залучив кращих фахівців, у тому числі іноземних, які визнали знайдену Полем руду найкращою за якістю в Європі.
За його участю у Кривому Розі було організовано виробництво, будівництво залізниці, що зв'язала Кривий Ріг з Донбасом, будівництво першої доменної печі на Гданцівському чавуноливарному заводі та багато іншого – так забилося залізне серце Кривбасу, - підкреслив Олександр Вілкул.
На його думку,  сьогодні, незважаючи на ворожу агресію, Кривий Ріг успадкував  "залізний" характер відомого попередника і працює на перемогу.

"Після перемоги зі здобутої руди нашими гірниками  обов'язково плавитиметься метал для відновлення та будівництва нашої мирної України", - висловив впевненість начальник ВА Кривого Рогу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ