Столтенберг подякував Швеції за два найсучасніші літаки-розвідники для України

За матеріалами інтернет-видань 10.06.2024 320

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг похвалив Швецію за те, що вона подає приклад і надає мільярди євро, що робить її однією з найбільших прихильників. Він також привітав рішення Швеції доставити Україні два найсучасніші літаки радіолокаційного спостереження в рамках найбільшого на сьогодні пакету допомоги Стокгольма.

   Про це інформує Генштаб ЗСУ на офіційній сторінці ФБ.

   Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п’ятницю, 7 червня 2024 року, відвідав Збройні сили Швеції на військово-морській базі Берга, під час свого першого візиту до Швеції після того, як країна приєдналася до НАТО в березні. Після зустрічі з прем’єр-міністром Ульфом Крістерссоном пан Столтенберг підкреслив, що членство Швеції зробило НАТО сильнішою, а Швецію безпечнішою.
   Генеральний секретар підкреслив численні внески Швеції в Альянс, зокрема високодієздатні сили та передові можливості. Швеція також витрачає понад 2% ВВП на оборону та зміцнює «нашу присутність не в останню чергу на Крайній Півночі та в Балтійському регіоні», сказав він. Пан Столтенберг також привітав оголошення про те, що Швеція візьме участь у нагляді за повітрям НАТО. «Це демонструє, як Швеція робить великий внесок у наш Альянс лише через три місяці після вашого приєднання», — сказав Генеральний секретар.
   На Вашингтонському саміті в липні лідери Альянсу обговорять посилення ролі НАТО в координації та наданні допомоги з питань безпеки та підготовки для України. Генеральний секретар також запропонував багаторічну фінансову заставу для забезпечення більшої підзвітності та передбачуваності. Ці зусилля «надішлють чітке повідомлення москві, що москва не може перечекати нас в Україні. Парадокс полягає в тому, що чим сильнішою буде наша відданість Україні на довгострокову перспективу, тим швидше закінчиться ця війна», – сказав пан Столтенберг.

   Раніше в уряді Швеції уточнили, що Україна отримає два розвідувальні літаки ACS 890.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ