Стверджують, що програма USAID збільшила доходи наших фермерів на 90 мільйонів доларів

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2024 100

 

Програма USAID збільшила доходи українських фермерів на  млн

За два роки уряд США інвестував в аграрний сектор України десь понад $300 млн. Йдеться і про розширення потужностей для зберігання збіжжя, що було важливим під час блокади Чорного моря, і про засоби виробництва, і про насіння, враховуючи, що фермери багато втратили через повномасштабне вторгнення, повідомила адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер.

«Якщо говорити саме про програму AGRI Ukraine, ми прагнули примножити ці понад 300 млн доларів. Результати такі: на цей момент залучили ще 510 млн доларів приватних інвестицій в аграрний сектор. Це набагато довготриваліший внесок, бо компанії відчувають солідарність з українськими фермерами, але й бачать можливості для свого бізнесу», – сказала американська чиновниця.

Павер зазначила, що розвиток українського бізнесу важливий для іноземних партнерів. Від цього також залежить фінансування Сполученими Штатами інших програм.

«Це важливо, бо ми вже загалом надали українському уряду близько 23 млрд доларів, які пішли на зарплати вчителям, медпрацівникам, працівникам служб швидкого реагування, але сума, яку ми надаємо на це щомісяця, потроху зменшується. Це важливо для нас — ми можемо пояснювати нашому Конгресу, що український уряд все більше мобілізує власні ресурси, збирає митні надходження, податки. Оскільки ми прагнемо зберегти грантове фінансування, важливо, щоб ці надходження зростали. Аграрний сектор в цьому відіграє величезну роль», – сказала вона.

Як повідомили в USAID, ініціатива стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна) вже другий рік діє під керівництвом USAID. Ця програма залучає гроші держави та приватного сектору для зміцнення виробництва, експорту української агропродукції та забезпечити світову продовольчу безпеку.

З липня 2022 року ця ініціатива допомогла понад 14 тисячам українських аграріїв, а це 32% зареєстрованих у країні агровиробників. Фермери змогли отримати насіння, добрива, засоби захисту рослин, доступ до складських площ і фінансових ресурсів для того, щоб збирати врожаї. Прогнозується, що це може дати додатковий дохід виробникам у понад 90 мільйонів доларів.

Коли Росія заблокувати експорт української агропродукції з чорноморських портів, AGRI-Україна допомогла підготувати та фінансово забезпечити діяльність альтернативних експортних маршрутів, зокрема через порти Дунаю і пункти перетину сухопутних кордонів. Ці заходи забезпечили експорт агропродукції на 62 мільйони тонн, завдяки чому українська економіка отримала понад 17 мільярдів доларів.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ