Суд назвав винних у збитті ІЛ - 76 в аеропорту Луганська 14 червня 2014 року

За матеріалами інтернет-видань 25.01.2022 404
Катастрофа ІЛ-76: апеляційний суд у Дніпрі залишив без змін вирок Плотницькому, Гуреєву та Патрушеву Учора Дніпровський апеляційний суд залишив без змін рішення Красногвардійського районного суду Дніпра:  довічне ув`язнення Ігорю Плотницькому, Олександру Гуреєву та Андрію Патрушеву. Вони визнані винними у загибелі 9 членів екіпажу літака ІЛ-76 та  40 бійців 25-ї Окремої повітряно-десантної бригади. Рідним загиблих вони повинні виплатити по 500 тисячгривень.  Про це на Facebook-сторінці повідомив адвокат Віталій Погосян.

Затримання винних доручили СБУ.

Ще адвокат зазначив: "моральну шкоду повісили на заочно засуджених осіб, у яких на території України немає майна, та й самі вони ніколи не повернуться. Батькам загиблих жодної компенсації за довгі роки очікування від держави не дали. Залишається надія на Європейський суд".

Таким чином  тривалий судовий розгляд обставин збиття українського  ІЛ-76 російськими найманцями практично завершений, зробив висновок В. Погосян. Раніше засудженого начальника штабу АТО Віктора Назарова виправдали, а інші посадові особи, бездіяльність яких сприяла  трагедії згідно з висновками експертизи, уникли відповідальності.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ