«Суддя рф в Україні», «Резніченко платить мільярди супутниці», «Танкери рф везуть нафту до ЄС», - «Схеми»

За матеріалами інтернет-видань 14.05.2023 257
 
  🎉Три резонансних розслідування «Схем» увійшли до шорт-листа Конкурс «Честь Професії»
З п’яти фіналістів в категорії «Найкраще розслідування» три - це матеріали «Схем»:
🔻 «Український суддя із російським паспортом» (https://bit.ly/426Ngvf), в якому «Схеми» розповіли, що (вже колишній) очільник Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдан Львов, має російське громадянство. Автори: Heorhiy Shabaev та Natalie Sedletska.
Можливо, це зображення (3 людини, вертоліт та текст)
🔻 «Велика відбудова. Керівник Дніпропетровщини платить бюджетні мільярди своїй супутниці» (https://bit.ly/3WmcQKt) - матеріал про те, як приватна фірма «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла півтора мільярда гривень на утримання доріг на Дніпропетровщині, напряму пов’язана з (нині вже колишнім) керівником Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком. Половина компанії належала фітнес-тренерці Яні Хланті,  яка була інтимно повʼязана з Резніченком, зокрема регулярно подорожувала з ним за кордон.   
   Інша половина через наближену особу була пов’язана з бізнесменами-братами Дубинськими, яких США офіційно оголосили у розшук за підозрою у фінансових махінаціях. Автори: Наталія Седлецька, Valeriya Egoshyna, Георгій Шабаєв, Kira Tolstyakova.
На зображенні може бути: текст
🔻 «російські танкери обходять заборону заходити в порти ЄС» (https://bit.ly/427g4Uz). У цьому розслідуванні «Схеми» розповіли, як російські танкери, попри заборону заходити у порти Євросоюзу, продовжували експортувати нафтопродукти у Європу, перевантажуючи їх на судна під прапорами країн ЄС. Автор: Максим Савчук.
   Також до фіналу потрапили розслідування Суспільного «Буча 22» та Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» про побори у лікарнях Рівненщини.
   "Схеми: корупція в деталях", сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ