Суддя ВС Ірина Григор'єва, фігурантка справи Князева, продовжує «судити»

За матеріалами інтернет-видань 29.06.2023 435
На зображенні може бути: 1 особа та текст «суддя велико палати BC григор EBA, яка φіγуруе справ князева, завтра розглядатиме справу медведчука ΤΑ справу курченка DEJURE верховний суд»
    Суддя Ірина Григор'єва, у якої знайшли мічене бабло Князєва, повернулася на роботу і сьогодні планує брати участь в розгляді справ медведчука і курченка.
Верховний Суд, ви там при пам'яті взагалі?
    За інформацією Фундації DEJURE, фігурантка справи колишнього голови ВС Всеволода Князєва, у якої знайшли мічені купюри, вже сьогодні повертається до роботи. Зокрема, Ірина Григор’єва у складі Великої Палати Верховного Суду може розглядати наступні справи, які в порядку денному суду (https://bit.ly/431Z9Cu):
❗️№ 990/22/23 щодо підозрюваного у держзраді віктора медведчука. Справа стосується оскарження постанови Верховної Ради про позбавлення медведчука мандата народного депутата. Підставою такого позбавлення став указ президента України про припинення його громадянства. медведчук вважає, припинення громадянства і його повноважень як нардепа є незаконними та свавільними. ВП ВС розгляне апеляційну скаргу на ухвалу КАС ВС, якою суд зупинив провадження у справі. https://bit.ly/46Ezhjh
❗️ № 9901/376/21 (https://bit.ly/3CTQVSl) і № 990/36/23 (https://bit.ly/3NCnd9w) щодо скандального олігарха часів януковича сергія курченка, який зараз переховується, ймовірно, в москві.
Перша справа стосується санкцій, накладених на нього рішенням РНБОУ. КАС ВС не побачив підстав для скасування указу президента про введення в дію санкцій і відмовив в задоволенні позову, адже підставами для них слугували санкції Ради Європейського Союзу та РНБОУ.
   Друга справа також стосується накладення санкцій. курченко намагався оскаржити Указ президента України про застосування санкцій щодо нього. Однак КАС ВС повернув заяву позивачеві, адже у ній не було власного письмового підтвердження курченка, що від нього немає інших позовів до цього ж відповідача з тим же предметом та з тих же підстав. Таке підтвердження є обов’язковим елементом позову, тож дуже дивно, що курченко просто його “забув”.
PROSUD on Twitter: "3⃣ судді зі справи Князєва: Жанна Єленіна, Ірина  Григорʼєва та Сергій Стороженко Вчора ми написали про те, що детективи НАБУ  знайшли $50 000 із ймовірного хабаря у судді Великої Палати ВС Жанни  Єленіної Але ...
   Судді ВС, причетні до справи ексголови Верховного Суду Князеава, у яких теж знайшли мічені органами правопорядку купюри.
   Неприпустимо, що судді, які імовірно причетні до “торгівлі” судовими рішеннями, розглядають такі резонансні і важливі для країни справи. Корупційна історія такого масштабу стала чітким сигналом про єдине: існує потреба у справжній реформі Верховного Суду, а не її ілюзії. Про те, що потрібно робити з суддями ВС, ми писали тут: https://bit.ly/46l45W6
    Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ