Суди говорять красномовніше за заклики інвестувати в Україну

За матеріалами інтернет-видань 21.09.2022 269
Як рішення українських судів погіршують інвестиційний клімат країни.
інвестиційний банкір

     Президент України поговорив із головою найбільшої інвестиційної компанії світу Blackrock і закликав інвестувати в нашу державу. І це прекрасно.

Апеляційний Суд в Україні сказав, що компанія Ferrexpo, акції якої торгуються на лондонській біржі, незаконно 20 років тому купила 40% Полтавський ГОК у якихось росіян і тому має віддати все назад.

Відіграти назад по-українськи. росіянам. Хоча після російських паспортів у суддів Верховного Суду, чи маємо ми дивуватись таким рішенням…. Питання риторичне.

Як ви думаєте, який сигнал більш зрозумілий для інвесторів? Купа іноземних інвесторів купувала акції української компанії, а тепер вони з подивом дізнаються, що українські суди вирішили відіграти назад угоду 20-річної давності і тепер цим іноземним інвесторам належить лише дуля з маком!

Не через путіна. Не через війну. А через рішення українського суду. Який винайшов машину часу і відправився у минуле.

       І зараз будь-який іноземний інвестор буде дивитись на будь-яку українську компанію, акції якої він купляв чи думав купити, як на бомбу уповільненої дії. А сотні фондів, які володіють акціями Ferrexpo подумають, що інвестувати в Україну – то завжди погана ідея.

Україна платить кров’ю за свою незалежність. Україна отримає шанс на крові українських воїнів стати іншою країною. Стати в тому числі заможною країною. 

      Ми отримали шанс стати східноєвропейським тигром. Але ми можемо втратити цей шанс. Якщо після війни не змінимось. Якщо в країні не буде верховенства права. Якщо право приватної власності не стане святим для держави.

    На знімку: судді Верховного суду України. За висновком Громадської ради доброчесності, 44 з них є недоброчесними.

     Ми можемо любити або не любити Жеваго. Але інвестиційний клімат важливіший. Це рішення не про Жеваго. Це рішення про економіку України. Про інвестиції в Україну.

         Можно провести безліч телефонних розмов з провідними інвесторами світу. І зараз вони будуть з радістю говорити. Бо Україна в тренді. Бо Україна творить дива. 

Але далі вони будуть дивитися не на слова. А на дії. А такі дії говорять самі за себе. І не спонукають до інвестицій в Україну. А без них не буде економічного зростання.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ