Сумські агровиробники занепокоєні зменшенням в області поголів'я худоби і свиней

За матеріалами інтернет-видань 29.12.2022 463
Сумські агровиробники занепокоєні зменшенням в області поголів'я худоби і свиней

Цього року у сільськогосподарських підприємствах та домогосподарствах Сумської області спостерігається тенденція до зменшення поголів’я ВРХ та свиней. Про це йшлося на зустрічі тваринників і птахівників регіону.
Відзначено, що тваринницька галузь  пріоритетна для Сумщини. Вона має важливе соціально-економічне значення через створення робочих місць, надходження місцевих бюджетів, забезпечення сировиною переробних підприємств та наповнення продукцією місцевого споживчого ринку.
При цьому галузь молочного скотарства є більш вразливою в умовах воєнного стану.
Органи влади спільно з  керівниками підприємств галузі обговорили  питання запровадження дієвого кластерного підходу. Він має бути оснований на об’єднанні напрямів тваринництва  і м’ясо-молочного скотарства. У такій спосіб можна  мінімізувати ризики низької ціни, постачання комбікормів тощо. Як результат, частина врожаю може спрямовуватися на виробництво комбікорму для відгодівлі тварин.
Також на зустрічі торкнулися  ряду важливих питань щодо урядової підтримки аграрного сектору через надання державної фінансової допомоги сільськогосподарським товаровиробникам.
У підсумку учасники зібрання вирішили звернутись до Уряду з пропозиціями для державної підтримки  тваринницької галузі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ