Сумським фермерам надає підтримку FAO

За матеріалами інтернет-видань 06.10.2022 1555
Сумським фермерам надає підтримку FAO

Наразі фермерські господарства Сумської області вже отримали насіння озимої пшениці для сівби під урожай 2023 року.  Повідомила Сумська ОДА.
Зазначається, що такою гуманітарною допомогою скористалися 133 фермерські господарства та 260 домогосподарств. По деяких районах робота продовжується. Загалом суб’єкти господарювання Сумської області отримають 400 тонн насіння озимої пшениці, що дасть можливість провести сівбу на площі понад 1 600 гектарів.
Крім того, планується підтримати до 2500 уразливих домогосподарств, які постраждали від конфлікту у сільській місцевості Сумської області та фермерських господарств. Допомога надається у вигляді кормів для тварин та птиці. Домогосподарство, яке має курей, свиней та зареєстроване поголів’я великої рогатої худоби, може отримати 3 набори по одному на один вид тварин з розрахунку 200 кілограмів кормів – для свиней, 95 кілограмів – для курей та 150 кілограмів – для зареєстрованого поголів’я великої рогатої худоби. Вже сформовано заявки від 22 територіальних громад Сумської області загальним обсягом наборів 467,8 тонн.
Також  передбачається підтримка фермерських господарств, які мають в обробітку до 50 гектарів землі,  шляхом надання посівної озимої пшениці. Учасники проєкту матимуть можливість отримати по 2000 кг насіння озимої пшениці, фасованої по 50 кг.
Така допомога сумським аграріям стала можливою завдяки дії проекту «Гуманітарне реагування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO)".
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ