СУТО «ПРИВАТНА» ЧИ НІ РЕАКЦІЯ МЕРА ДНІПРА НА РЕЗОНАНСНЕ УБИВСТВО У МІСТіІ

Микола Ясень 30.08.2023 346

Філатов про резонансну стрілянину в Дніпрі: він цілком на боці патрульних

Філатов про резонансну стрілянину в Дніпрі: Цілковито на боці патрульних

Міський голова Дніпро Борис Філатов відреагував на резонансну подію із загибеллю порушника від рук патрульного поліцейського. Уже хоч би тому ніби, що трагедія сталася "на ввіреній йому території" і сколихнула городян. А ще тому, що на тверде переконання мера ніхто не має права чіпати правоохоронця при виконанні ними своїх службових обов'язків.

Пряма мова Філатова: "Тож, стисло і переконливо. Ви знаєте, що я завжди називаю речі своїми іменами, і часто критикую деяких "правоохоронців". Та все має бути обґрунтовано. Є базові речі. Для будь-якої країни, де прагнуть поваги до Закону. 

НІХТО і НІКОЛИ не має права зневажати, хапати чи взагалі якось тягти свої руки до людини в формі, яка знаходиться при виконанні своїх службових обовʼязків.

Прошу не писати мені тут свої юридичні висновки. Я зараз говорю виключно  про морально-етичний вибір. Тому в цій ситуації я цілковито на боці патрульних поліцейських".

Більше того, Філатов додав, що міська влада Дніпра надасть всебічну моральну підтримку патрульним, а також їхнім рідним та колегам.

Нагадаємо, що пватрульні зупинили автомобіль, який навіч порушував правила вуличного руху. За його кермом перебувала жінка, а в салоні знаходився чоловік і двоє дітей. Плюс патрульні поліцейські неначе швидко переконалися, що дорослі в авто перебували в стані алкогольного сп'яніння. І вже зовсім  точно, що вони відмовилися вийти з автомобіля, натомість повелися агресивно. Стражам правопорядку виходить довелося застосовувати силу і навіть газовий балончик. Тоді з авто майже вистрибнув чоловік і напав на жінку-поліцейську, до крові розбив їй обличчя. Так от, за версією патрульних захищаючи колежанку майже від фізичної розправи, один з них і зробив аж три вистріли з табельної зброї у спину розбійнику. Останній помер на місці. Ним виявився місцевий бізнесмен Джумбері Джумберович Сілогава, який чкерез два дні мав відзнавати своє 38-річчя. А поліцейському, який застосував зброю, на даний момент хоч і не оголошено ще підозри, загрожує одначе до 15 років позбавлення волі. Слідство принаймі уже почалося і тривває.

Та от, при цій нагоді дніпровський мер Борис Філатов знайшов за потрібне заявити, що за час дії воєнного стану його десятки разів зупиняли на різних блокпостах – поліція, військові чи Нацгвардія. Силовики перевіряли документи, оглядали машину, просили відкрити багажник, фотографували його вміст. Інколи задавали якщо не дурнуваті, то недоречні запитання до речі.

"Та жодного разу я не "качав права" та не розповідав, що я – великий начальник. Я просто виконував вказівки людей в формі. А потім сідав собі в авто і продовжував спокійно далі свою поїдку. Подумайте про це мовляв - наполіг мер.

Пряма мова: "І ще одне. Припиніть писати про "власника елітного авто". Немає різниці, яку машину водить людина. Не треба збуджувати низинні почуття натовпу, примішуючи до ситуації ще й мало не класову ненависть.

Бо бидло хоч на Jaguar, хоч на "запорожці", підвів риску Філаитов, завжди залишається бидлом".

Ще раз про історію "інциденту":

  • 29 серпня у Дніпрі патрульний смертельно поранив чоловіка. За попередньою інформацією, поліцейські зупинили автомобіль після порушення ним ПДД. На вимогу вийти із авто, де перебували неповнолітні діти, водійка та пасажир відмовились. Правоохоронці почали силою витягували жінку. За іншою версією насправді за кермом перебував чоловік, а жінка просто намагалася пересісти на його місце.
  • Чоловік поводився агресивно та мав ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці використали газовий балончик, але чоловік продовжив чинити опір. Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер на місці.
  • Призначено службове розслідування. На цей час патрульних відсторонено від виконання обов’язків.
  • В ДБР повідомили, що розслідують правомірність застосування правоохоронцем табельної зброї, що призвело до загибелі людини.

Від себе нам залишається докинути, що багато хто як мінімум зрозуміє реакцію Бориса Альбертовича, а то й розділить його позицію. А що скажете ви?

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ