Свійські тварини живуть у зруйнованих селах за законом джунглів

За матеріалами інтернет-видань 01.08.2023 309
Свійські тварини живуть у зруйнованих селах за законом джунглів

Село на лінії фронту. Немає жодної вцілілої будівлі, все зруйновано – будинки, фермерські ангари з технікою, адміністративні споруди… Росіяни б’ють з усього – мінометів, арти, танків (один постріл танка й у кількох стінах утворюються величезні проломи, після яких житло неможливо відновити).
Жодної цивільної людини в селі не залишилося, солдати тримають позиції в укріпленнях.
Зате залишилися свійські тварини – коти, собаки, качки, кози, свині, корови…
Активні бойові дії починаються раптово, і коли село накривають шквальним вогнем, господарі тікають так швидко, що іноді не встигають відв’язати домашніх тварин. Їх потім відв’язують бійці – собак із ланцюгів, корів чи кіз від кілочків на пасовищах. Днями випустили з хліва виводок нутрій – дуже млявих, ослаблих.
І тварини виживають, призвичаюються до нових умов. Це дуже незвична картина, постапокаліптична. Хоча ні – апокаліпсис тут ще не закінчився. І призвичаюються до нього далеко не всі. Деякі тварини підриваються на мінах і розтяжках, деякі гинуть під час мінометних обстрілів. А іншим щастить – вони живуть у зруйнованих селах, а оскільки людської опіки немає, переходять у режим закону джунглів, за яким виживає сильніший.
Кілька качок, що залишилися в селі, недавно висиділи 12 каченят, але за пару днів усі зникли. Нові умови існування навіть миролюбних домашніх улюбленців перетворюють на безжальних хижаків.
А ще вони ніяк не реагують на звуки канонади, поводяться на диво спокійно. Хоча гепає дуже близько і дуже гучно.
Деяких тварин підгодовують наші бійці, це особлива каста – найщасливіша…

 

З ФБ - сторінки Ярослава Галаса

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ