Світовий попит на українські олійні культури зростає шаленими темпами

За матеріалами інтернет-видань 19.11.2021 181

За 9 місяців 2021 року Україна експортувала олійних культур на суму 1,409 млрд. доларів, що на 36% більше, ніж за аналогічний період минулого року nповідомила прес-служба Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки". 

Лідируючу позицію щодо обсягів експорту товарів цієї групи займає ріпак. Його продали за кордон 1,7 млн ​​тонн на суму 1 млн 63 тисяч доларів, найбільшим імпортером вітчизняних олійних культур є Німеччина. Так, за січень–вересень 2021 року ця країна закупила українських олійних на суму 308 млн. доларів, що становить 21,5% загального експорту цієї продукції. Загалом експорт Україною олійних культур до таких країн, як Бельгія, Пакистан, Нідерланди, Франція, Білорусь та Туреччина, становив 70%.

Згідно з повідомленням, за 9 місяців 2021 року Україна експортувала різних олій на 4,7 млрд доларів, що на 18% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільш популярна олія – соняшникова, її продали на 4,3 млрд доларів. Раніше соняшникова олія  подорожчала  на світовому ринку  через загрозу ескалації в Україні, яка є найбільшим експортером цього продукту.  


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ