Та внесіть нарешті зміни до закону про КСУ, яких вимагає ЄС!

За матеріалами інтернет-видань 27.12.2022 371

       Схоже, діюча влада так нічого і не зрозуміла з ситуації з законом про КСУ. І вибрала найгірший для нас варіант – продовжувати вдавати, що заяви речниці Єврокомісії про необхідність зміни закону не було.

    Інакше мені складно пояснити, для чого тексти з "розвінчуванням міфів", у яких голова комітету з правової політики Денис Маслов намагається пояснити, що планів брати під контроль КСУ не було, бо "хотіли б – призначили б узагалі без процедури", а участь громадськості в процесі передбачена, бо вона може надсилати комісії листи (!).

      Пане Денисе, нам є що сказати по кожному з пунктів. Але це все не має жодного значення.

Має значення те, що ЄС на найвищому рівні вимагає змін до закону: потрібен сьомий, незалежний член комісїі. І ці зміни потрібно ухвалити терміново, відразу з декількох причин.

    Цей фінт з прийняттям закону, який не відповідає публічній позиції G7, а потім з його підписанням через кілька годин після оприлюднення нового висновку Венеційки, нам уже ДУЖЕ дорого коштував.

     Цим ви дали ворогам не просто патрони, а Хаймарси в інформаційній боротьбі проти нас. І зараз усі Варгеї і інші орбани світу носять цю історію по всіх кабінетах ЄС і всіх столицях, розповідачи, що ніяка ми не Європа. І їх, на жаль, чують. Бо питання верховенства права – це навіть річ однозначна, зрозуміла і для ЄС зараз ДУЖЕ болюча.

     І за допомогою цієї історії вороги зараз дуже ефективно вповільнюють нам євроінтеграцію і зменшують допомогу, а ворогу – послаблюють санкції.

      Єдиний спосіб зараз упередити подальшу шкоду і не провалити євроінтеграцію – найшвидші зміни до закону з сьомим незалежним членом комісії. Це буде чудовий аргумент на міжнародній арені довести, що то все було непорозуміння, а незалежний суд і євроінтеграція все ще проіритет. А всередині країни – вибити аргументи в усіх критиків.

      Ми готові допомогти розробити такі зміни, які не викличуть нарікань. А після їх ухвалення першими ж вийти і сказати, яка ж наша влада молодець і яку класну процедуру запровадила.

  Без цього ж, боюся, буде складно пояснити і тут, і там чого планів захопити КСУ немає, а такий шалений опір зробити комісію незалежною – є.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ