Тарас Чорновіл прохає підтримати законопроєкт Миколи Княжицького щодо протидії рашизму

За матеріалами інтернет-видань 05.09.2022 380
На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні      Відомий політолог, народний депутат попередніх чотирьох скликань Тарас Чорновіл (на фото в центрі) опублікував на своїй сторінці ФБ роздуми про важливість нового законопроєкту Миколи Княжицького. 
 Тарас Чорновіл. Цей законопроєкт, про який нижче в тексті від ЄС та Миколи Княжицького, міг би виявитися непотрібним, якби українська влада працювала на свою країну, відстоювала національні інтереси, а не сприяла рашистським наративам, агентам впливу та поширенню так званої рашен-"культури", якою москва мітить території, які пізніше неодмінно стануть жертвами нових агресій.
        На жаль, маємо діаметрально протилежну ситуацію. Несвята трійця в особі гауляйтера від культури й інформполітики Ткаченка, україноненависника та русофіла Бужанського й душителя всього українського Потураєва при підтримці слуг та перемальованої  опзж протягує антиукраїнський закон "Про медіа". Під прикриттям європейських вимог унормувати законодавство в медіа-сфері влада протягує всевладдя нацзради імені Коломойського, знімає квоти для україномовного продукту, ліквідує списки осіб, які становлять загрозу для України, передаючи дане визначення в ручне управління маріонеток, знімає заборону на гастролі й використання в медіа апологетів русскага міра, порушників українських законів, дозволяє показувати на ТВ фільми, в яких прославляються рашистські органи влади й силові структури... І це все під час кривавої війни та паралельно з нею постійних гібридних атак п'ятої колони ворога в середині країни!
          Княжицький пише адекватні законопроєкти, без голослівних тез та популізму. Тому цей проєкт "Про деколонізацію гуманітарної сфери України" справді потрібний. А тепер подивимося, як влада почне вихляти хвостом, щоб його заблокувати й навіть не поставити на голосування. Вони, користуючись запровадженою цензурою (антиконституційною) та приватизацією Єрмаком телеканалу "(з)Рада ТВ", вже не одну корисну ініціативу заблокували, а злочинні протягнули.
           Але іноді інформація все ж проривається й набуває значного розголосу. Недавно укрсучввлада погоріла на блокуванні постанови-звернення ВРУ щодо злочинів рашистських нелюдів проти наших полонених. Воно й зрозуміло - у Zеленського дуже не хочуть ворушити цю тему, бо знають, що він відразу після путіна буде стояти у списку винуватців. Але замовчати й приховати не вдалося. І блокування проєкту слугами вдарило по владі, а наслідки для неї за це точно будуть. Так і з цим проєктом. Просто ми маємо стежити за брудно-зеленими руками й нагадати суспільству, хто так затято бореться, щоб привести в Україну русскій мір. Далі слово М. Княжицькому.
================
        📝Микола Княжицький👉 Мені боляче від цих Катєрін у наших містах, російських попів з автоматами, повернення совка і російської попси з легкої руки влади. Навіть війна не відкриває очі багатьом прихильникам пострадянського світу. Тому з колегами реєструємо законопроєкт «Про деколонізацію гуманітарної сфери України» і просимо громадської підтримки.
       Метою законопроекту є встановлення уніфікованих правил позбавлення України від імперського, постімперського, радянського символізму, інших символів російської імперської гегемонії в українському публічному просторі, культурі, освіті, архітектурі, засобах масової інформації (медіа), топоніміці тощо.
Законопроект передбачає наступні положення:
- надається визначення поняттю ідеології русского міра;
- встановлюється заборона антиукраїнської, проросійської пропаганди, до якої включається в тому числі поширення матеріалів, заснованих на ідеології «русского міра», тверджень щодо російського імперіалізму та месіанства, приниження України та національної гідності українців тощо;
- розширюється раніше запроваджена заборона трансляції, ретрансляції телевізійних і радіопрограм держави-агресора також на російські ОТТ-сервіси, готелі, громадський транспорт, заклади громадського харчування тощо;
- закріплюються критерії для ідентифікації російських суб’єктів у сфері медіа;
- визначаються умови встановлення пам’ятників, присвячених будь-яким фізичним особам, подіям в історії України та світу, використання їх імен в найменуваннях закладів культури, освіти з метою недопущення глорифікації осіб, які використовуються в антиукраїнській пропаганді або самі займались такою пропагандою;
- запроваджуються наслідки невиконання релігійними організаціями, керівний центр яких знаходиться в державі-агресорі, вимог Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» в частині найменування.
Війна показала, що «русскому міру» немає місця в Україні, розраховую на Вашу підтримку!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ