Теплиці в Україні і Данії

За матеріалами інтернет-видань 21.12.2021 339

Голова Союзу українського селянства Іван Томич заявив журналу сучасного агропромисловця «Зерно», що з грудня до лютого цього року з усіх аграрних підприємств найбільше постраждають тепличні господарства закритого ґрунту.

«Ситуація з дороговизною енергоносіїв ставить домінуючу частину наших комбінатів під загрозу зупинки виробництва. Як наслідок, на нашому ринку в січень-лютий буде 80-90% імпортних свіжих тепличних овочів: огірків, помідорів, перцю. Тобто, цієї зими ми перетворимось з однієї з провідних країн з виробництва тепличної продукції на імпортозалежну. Це не тільки ціни на прилавках, це втрата галузі, втрата робочих місць, втрата надходжень до бюджету», - підкреслив Іван Томич.

А тим часом у Данії побудували вертикальну теплицю. Її площа у промисловій зоні Копенгагена становить 7 тисяч кв. метрів. Повідомляє Bangkok Post. На  чотирнадцяти ярусах стелажів з алюмінієвими ящиками росте капуста, зелень, салат. Рослини обслуговують роботи, стелажі оснащені світлодіодами, комплекс раціонально використовує енергію (електропостачання відбувається за рахунок вітрогенераторів) та воду (1 л/кг продукції, а це у 250 разів менше, ніж потрібно у «польових» умовах.

Вже на початку наступного року теплиця має намір вийти на 200 тонн продукції. Врожай збиратимуть 15 разів на рік.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ