«Ті люди, які ухвалили рішення не постачати Україні те, що було вже обіцяно, мають бути готові до наступного етапу війни»

За матеріалами інтернет-видань 30.08.2024 100
«Ті люди, які ухвалили рішення не постачати Україні те, що було вже обіцяно, мають бути готові до наступного етапу війни»

З телеграм-каналу журналіста Андрія Цаплієнка ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS

 

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс гранично відверто заявляє, що за процес гальмування допомоги Україні відповідають конкретні люди на Заході.

💬 «Звучить, як жарт, але ми захищаємо російське небо краще. Російські літаки краще захищені західними гарантіями, ніж українці. Ми маємо спитати себе, чи не є ми частиною цієї проблеми?

🤷‍♂️ До цих пір, системи «Patriot», які були обіцяні Україні в Вашингтоні, ще не доставлені. З червня не було нових постачань боєприпасів, які обіцяли.

Східний фланг стурбований, бо всі розуміють, якщо Україна не отримає потрібної допомоги, перед путіним відкриються двері для продовження.

Нажаль, ми маємо задати собі конкретне запитання після того, як ми дали обіцянки. Може статися так, що, коли країна X дає обіцянки країні Y надати обладнання, це обладнання насправді буде неможливо використовувати. Воно може потребувати ремонту. Потрібен дуже довгий час, щоб його доправити.

І, після дискусії з нашими українськими друзями, ми дізнались, що частина обіцяного обладнання буде доправлена лише в 2027 році.

Це при тому, що розрахунки, обіцянки, проголошення і навіть заголовки в новинах були зроблені в 2023 році.

А путін, як ви знаєте, має надійних друзів. Ви знаєте, що Північна Корея та Іран здатні озброїти росіян тим, що вони обіцяють. І в цьому різниця.

🎙️В деяких випадках ми створюємо повідомлення, красиву історію для наших власних громадян. Нібито, ми боремося за все хороше проти всього поганого.

Але коли вже йдеться про конкретні постачання, історія виглядає інакше.

Та в цьому є й інше послання. Європа, в принципі, готова до програшу. І я дійсно сподіваюсь, що ті люди, які ухвалили рішення не постачати Україні те, що було вже обіцяно, мають бути готові до наступного етапу війни»
.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ