Тимоті Снайдер визначив 6 ознак геноциду, дії путіна їм відповідають

За матеріалами інтернет-видань 21.10.2022 625

Тімоті Снайдер: Якщо Росія виграє війну – це пряма загроза для ЄС, тому що  вона повертає імперіалізм | Українська правда

             Історик та філософ, професор Єльського університету иімоті Снайдер переконаний, що Росія веде політику, засновану на геноциді, і це стосується не лише українців.

Про це він розповів на Конференція "Міжнародне право проти геноциду", організованій у Німеччині Центр ліберальної сучасності (LibMod), повідомляє "УП".

За його словами, під час здійснення геноцидів намір здійснити цей злочин наростає поступово, і навіть під час голокосту "не було моменту, коли хтось дає наказ: от відтепер це геноцидна війна, тому геноцид реконструюють історики за певними ознаками"

      У своєму виступі Тимоті Снайдер виокремив 6 основних ознак режиму, який веде геноцидальну політику. Ми пропонуємо цей виступ до вашої уваги.

      Підсумовуємо стисло пояснення Тимоті Снайдера. Він вважає, що геноцидальний режим застосовує деякі з таких прийомів: заперечує існування певної держави; заперечує існування народу; "дегуманізує" певний народ; заперечує геноциди минулого; підтримує ідею витіснення одних націй іншими; а також "постмодерний показник", коли суспільство настільки завантажують викривленою інформацією, що воно починає не помічати той геноцид, який здійснює.

"У ситуації з росією ми маємо не брак, а надлишок доказів", наголосив він.

         Так, очевидним є заперечення того, що Україна є державою. "Ми чуємо це давно, у 2021 була окрема стаття путіна про це", - нагадав Снайдер.

Так само відомим є заперечення того, що українці є народом. "путін стверджує, що справжні люди в Україні - це росіяни, Але є якийсь незрозумілий прошарок чужинців, яких треба повиганяти. Така логіка була в книзі Адольфа Гітлера" Майн Кампф і точно така є на російському телебаченні. За цією логікою треба якомога більше людей в Україні повбивати, доки ті, що залишилися, не визнають себе росіянами", - переказав історик міркування російської держави

      Виконується також третій критерій – позбавлення українців людської гідності в свідомості росіян. "Це коли соловйов говорить, що всі українці одержимі дияволом", - пояснив він зазначивши, що абсурдність цих тверджень, які день за днем повторюються для росіян, є ефективною технологією.

росія також вдається до заперечення геноцидів, здійснених у минулому. "Це і забуття пакту Молотова-Рібентропа. Це і заперечення Голодомору – в Маріуполі навіть скинули пам’ятник Голодомору", - пояснив Снайдер.

      П’ятий критерій – підтримка теорія витиснення націй іншими, діє у путінській росії особливо широко і призводить до знищення не лише українського народу. "Ця теорія не обмежується українцями – саме виходячи з цієї теорії, на фронт відправляли велику кількість представників нетитульної нації з росії, знищуючи ці нації", - пояснив професор

        Окремо Тимоті Снайдер пояснив шосту ознаку, яку він назвав "постмодерновою", і яка полягає у абсурдному перекрученні реальності путінським режимом: "Наприклад, коли росія говорить що всі українці – фашисти і це спантеличує усіх".

Виходячи з того, що в державній політиці рф наявні усі без винятку історичні ознаки геноцидів у світі, ці дії є справжнісіньким геноцидом, підсумовує він.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ