ТИСК НА БІЗНЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ

За матеріалами інтернет-видань 14.02.2024 337

ЯКА СИТУАЦІЯ З ЦИМ НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ

14.02.2024  · Тетяна Кир'янова

Зміни держави щодо роботи бізнесу та їхні наслідки є сильним ударом для економіки України та тиском на підприємців. Це стосується податкової, силових структур та ситуацій на митницях. Про це Відкритому розповів адвокат із Дніпра Станіслав Ліфлянчик.

Станіслав Ліфлянчик: “Наразі у моїй практиці все частіше стаються випадки блокування податкових накладних підприємствам. Ця ситуація є досить поширеною серед компаній, коли приходить квитанція про зупинення реєстрації або вони знаходять себе у переліку ризикових компаній. Блокування податкових накладних та присвоєння статусу «ризикових» платників податку на сьогодні є чи не найболючішою проблемою бізнесу, адже це може призвести до численних негативних наслідків, зокрема до нарахування штрафних санкцій та відмов від співробітництва навіть постійних ділових партнерів. Причиною блокування податкових накладних є віднесення платника податків до переліку ризикових платників податку або ризикованих операцій. Сюди можуть потрапити всі платники, діяльність яких викликає сумніви в податківців.

Але трапляються випадки, коли навіть не зважаючи на надання повного переліку документів та інформації, податківці не розблоковують накладні через різні причини або взагалі без жодних. І доволі часто ці кримінальні провадження розтягуються на часи, бізнес стоїть і потерпає та зазнає краху.

Окрім того, ситуації на митницях стають дедалі більше схожі на нові схеми корупції, а тиск силових структур часто просто виходить за рамки. Вважаю, що так не має бути, і перш ніж вводити якісь зміни, як і для бізнесу, в Україні має бути певна стратегія. Її треба створювати, почувши думки представників бізнесу, а не просто в кулуарах. Адже саме бізнес тримає нашу економіку”, – наголошує Станіслав Ліфлянчик.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ