ТОВСТИЙ І ТОНКИЙ. ГЛАДКИЙ І ХУДИЙ. ВИСОКИЙ І НИЗЬКИЙ. ШВИДКИЙ І ПОВІЛЬНИЙ. РОЗУМНИЙ І НЕ ЗОВСІМ. АБО НАВПАКИ – ЗОВСІМ НЕ РОЗУМНИЙ

Микола Ясень 05.11.2022 439

                          
Які є ще пари слів-антонімів, тобто слів з діаметрально протилежними значеннями? Та їх скільки завгодно! Скільки існує понять моралі і антиморалі, добра і зла, порядності і підлості, правди і неправди, чесності та безчестя і так далі, і тому подібних тлумачень з різними - позитивними та негативними - полюсами, стільки й нарахуємо їх. А тепер про одне судове засідання у Дніпрі, котре відбулося давненько, але щойно нагадало про себе несподіваним наче, а насправді не випадковим продовженням. Тобто і тут з двома протилежними полюсами.
Отож судили двох депутатів. Депутата Дніпропетровської обласної ради і депутата Дніпровської міської ради. За адміністративні правопорушення, до речі. Ще у 2021 році обидва невчасно подали декларації про доходи, які вони отримали за підсумками 2020 року. Навмисне не подали в передбачені строки чи ненароком, з поважних чи неповажних причин, суд мав це з”ясувати і в міру провини того й іншого покарати їх. Виявилося, що обидва депутати проявили елементарну халатність та необов”зковість, відтак заслуговували одинакових вироків. Мовляв, що ж, провинилися – аби наступного разу були сумлінішими, відповідальності вам не уникнути. Одначе сталося раптом не так. Судив суддя, який з Донбасу у Дніпро був переведений ще у 2014 році, коли там, на Донбасі, росія затіяла колотнечу – Олександр Смоляков. І який тут, у Дніпрі, відразу тим «прославився», що виправдав місцевих «предводителів» так званих тітушок-гнобителів виразників народної волі під час місцевого Євромайдану.
Та не будемо згадувати старе. Ми про двох депутатів. Депутата обласної ради суд оштрафував на кругленьку суму гривень і мерщій вписав до реєстру корупціонерів. А депутата міської відпустив з миром. З тих міркувань, наче на момент виявлення факту невчасно поданої ним декларації минуло цілих шість місяців, протягом яких тільки і можна було правопорушника карати. Оскільки ж термін минув, то все, навіть гудити немає за що правопорядного, виходить, чоловіка. І це не зважаючи, уявіть собі, на те, що депутат і міської ради, так як і депутат обласної, відзвітувати у податкову мусив до 1 квітня 2021 року, а був спійманий на затримці з подачею декларації, як знову таки і депутат обласної, 18 травня того ж таки 2021 року. Чому суддя Олександр Смоляков фактичні 48 днів затримки для депутата міської ради порахував за шість місяців, а ось для депутата обласної не знайшов за потрібне демонструвати свої «відмінні» ніби знання з тої арифметики, яку діти проходять у початкових класах? Запитати це, на жаль, зараз немає в кого. Бо суддя Смоляков, сміємо вам доповісти, тільки-но почалася війна, накивав п”ятами не лише на Дніпро, а і на всю Україну. Він зібрався і подався в… Росію. Причому будучи доволі не бідним чоловіком, бо спромігся стягтися такими статками, котрі дозволили йому поселитися у самій Москві. Там тепер Олександра Олексійовича нам не дістати.
Але ми й не запитуючи його, маємо змогу пояснити, чому він одного депутата аж підстрибуючи проголосив ніби ну дуже винним, а другого бігом майже помилував. Скринька ця «загадкова» відчиняється просто. Покараний і зарахований навіть в корупціонери депутат обласної ради – це глава обласної на Дніпропетровщині Асоціації фермерів і приватних землевласників Анатолій Гайворонський. Уся область знає, що він, навпаки, лютий ворог усіх гамузом тут корупціонерів, злодіїв та рейдерів, нечестивців та зловмисників. Оскільки до перелічених належать, як це не жаль, і судочинці, стражі правопорядків та прокурори, то Анатолій Іванович і їм як кістка поперед горла. Через те йому й дісталося від корупціонера та зрадника України Смолякова. Натомість депутат міської ради хоч ніби й маленький чоловічок, фізична особа-підприємець Ігор Літвінов, та на ділі (чи у ділі) великий друг, побратим і соратник громадських діячів міського у Дніпрі масштабу. Адже цей підприємець вважає себе майже блогером або й навіть журналістом, оскільки на телеграм-каналі редагує сайт «Стоп фейк Дніпро». Вам відомий цей сайт? Краще б його не знати! Бо тим займається, що піарить, на усі заставки хвалить і підносить до небес тутешніх сумнівних ділків на зразок, як щойно уточнив інший сайт «Антикорупціонер Придніпрв”я», Геннадія Корбана і йому подібних. Отож запевняє цей Літвінов, наче розвінчує фейки (вигадки і наклепи) на них, а насправді чорне називає білим, а біле – чорним. Нам це й доводити не треба: пан Літвінов сам щойно заявив, що належить до тих журналістів, які своїх думок, поглядів і переконань не мають. І не оприлюднюють. Зате залюбки за чималу плату тиражують думки та вказівки «високопоставлених» замовників і покровителів.
Який з цього приводу може бути коментар? Хіба що скористаємося нагодою нагадати ще кілька пар слів-антонімів, котрі протиставляють різні за суттю та значеннями риси характерів і вдач, різні явища і людські достоїнства з одного боку та слабинки-недоліки з іншого. Наприклад: патріотизм і зрада, благородство і підступність, принциповість і лицемірство, справедливість і обман чи кривда, ті ж порядність та підлість, нарешті совісність і безсовісність. Втім, у даному випадку перелік красномовних антонімів, котрі промовляють ясніше ясного і проливають світло там, де воліють темних діянь, кожен з нас може продовжувати і продовжувати.
                                                                                       


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ