Тракторна справа у Луцьку триває 6 років

Марина Бабич 17.04.2024 311
Тракторна справа у Луцьку триває 6 років

Як зазначають Волинські новини з посиланням на ТРК «Аверс», понад 20 людей із різних областей України спокусилися на дешеву пропозицію придбання трактора. У них шахраї виманили кошти традиційними методами:

"Бігом оплачуйте, і ми будемо документи готувати. На комп’ютері трактор червоного кольору, а у вас буде синій. Але ви йдіть бігом оплачуйте, бо то акція".  

За словами представника потерпілих, фірми були фіктивними. Зареєстровані в Києві і за  юридичними адресами не розташовані.

"Директорів ми не можемо знайти. Ці особи під різними приводами вимагали кошти на податки, збори, транспортні витрати. Саму техніку вони нам не показували, тільки вимагали кошти", - розповів представник потерпілих.

У кримінальній справі про шахрайство четверо обвинувачених: троє жінок і чоловік.
Як зауважив прокурор Володимир Заплотинський, у цьому кримінальному провадженні йдеться про вчинення особами, які перебувають на лаві підсудних, понад 50 епізодів шахрайських дій, пов’язаних із умовним продажем сільськогосподарської техніки. Потерпілими в цьому провадженні виступають особи з різних територій України. Це особливо тяжкий злочин, тому йдеться про досить високу міру покарання.
Втім, шахраї вже 6 років перебувають на лаві підсудних, а не в установах позбавлення волі за здійснені злочини. Одна з них навіть вступила до лав ЗСУ, через що судове засідання було відкладено для перевірки достовірності такої інформації.
Додамо, що шахраї, професійно імітуючи продаж, позбавили людей пів мільйона гривень. І ні український закон, ні суд не повернуть їм втрачені безслідно кошти. У декого вони ще й позичені.

«Ми влізли в борги. Ми мали підсобне господарство. Назбирали всю суму. Ясно, що не вистачає. Напозичали гроші. Треба було якось віддавати. І син поїхав, щоб ті борги повіддавати. Це ще добре, що не повну суму ми оплатили, а якусь частинку», – зазначила потерпіла Оксана Тютюнник.  
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ