Три добрі новини від голови Полтавської ОВА Дмитра Луніна

За матеріалами інтернет-видань 16.11.2022 308

Для гарного вечора.

  Три добрі новини для вечора середи опублікував очільник Полтавщини Дмитро Лунін, після поздоровлення працівників радіо, телебачення та зв'язку з професійним святом, інфрмує "Кременчуцька газета".

       Сьогодні це: 

- Швеція надасть Україні пакет військової допомоги на майже $300 мільйонів. До нього увійдуть боєприпаси та системи ППО. Про це заявив прем'єр-міністр країни Ульф Крістерссон. Раніше Швеція надавала нам пакети допомоги, в яких були каски, бронежилети, гранатомети та ракети, але ці обсяги були значно меншими. Прем'єр зазначив, що країна дотримується українського списку пріоритетів щодо потреби в допомозі. І, схоже, шведи після удару по Польщі чітко розуміють, що ППО – в пріоритеті.

- Нижня палата парламенту Чехії схвалила резолюцію, якою визнала чинну російську владу терористичним режимом. У документі засуджується напад росії на Україну, зокрема удари по об’єктах енергоінфраструктури, не визнаються результати псевдореферендумів. «Війну почав путін і керовані ним особи. У них на руках – кров тисяч цивільних», – заявила під час дебатів заступниця спікера Палати депутатів Ольга Ріхтерова. Нагадаємо, раніше терористичним режим у росії визнали парламенти Литви, Естонії та Польщі.

- За 8 місяців повномасштабної війни з росією в Україні відбили 1300 ворожих кібератак. Про це розповів президент України Володимир Зеленський у виступі на панелі «Цифрова трансформація» на саміті G20. «Сьогоднішню панель нашого саміту про цифрову трансформацію я прошу вас розглядати саме з погляду безпеки. Це буде своєчасний погляд», – сказав глава держави. Порадив лідерам G20, яку він називає G19 без росії, скористатися українським досвідом захисту і нагадав, що в Україні створено IT-армію, яка перемагає у кіберпросторі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ