Три громади Дніпропетровщини розроблятимуть свій інвестиційний паспорт

За матеріалами інтернет-видань 31.08.2022 600
Три громади Дніпропетровщини розроблятимуть свій інвестиційний паспорт

Впродовж вересня-листопада команди Верхньодніпровської, Верхівцевської та Синельниківської громад з Дніпропетровщини працюватимуть над розробкою інвестиційного паспорту. Про це повідомили у Регіональному офісі «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області.
Представники громад будуть брати участь у навчальних тренінгах, отримають ряд фахових консультацій від експертів, виконуватимуть домашні завдання. Результатом цієї роботи буде інвестиційний паспорт, а також розроблені пропозиції для бізнесу.
У ході всього проєкту учасників супроводжуватимуть Денис Абрамов та Микола Дурман, експерти з місцевого розвитку програми “U-LEAD з Європою”.
Вони допоможуть працювати з документами, аналізувати та систематизувати інформацію. Але основну частину цієї масштабної роботи доведеться виконувати саме представникам громади і фахівцям, яким громада доручила цю місію. Наявність самого паспорту не гарантує наплив пропозицій. Це має бути робочий документ, який допомагає отримати вигоду обом сторонам: і громаді, й  інвестору.
Під час першої зустрічі представники громад зауважили, що завжди хотіли, але не було нагоди та можливості розпочати роботу над документом для залучення бізнесу. Дехто планував почати роботу, але через воєнний стан довелося її відкласти.
На першому воркшопі учасники ознайомилися з методикою аналізу інвестиційного потенціалу громади, особливостями формування інвестиційних об’єктів та пропозицій. А також отримали базові рекомендації для розробки інвестиційного паспорту.


Нагадаємо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ