Тривають найзапекліші бої з ворогом за Бахмут і Мар'їнку, - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 23.04.2023 365
На зображенні може бути: 1 особа
    Оперативна інформація станом на 06.00  23.04.2023 р., 424-та доба широкомасштабного російського вторгнення.
   російська федерація минулої доби завдала 8 ракетних, 37 авіаційних ударів та здійснила близько 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
   Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.
   Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито 58 атак противника. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
   На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару по Орликівці та здійснив обстріли населених пунктів Карповичі і Хотіївка Чернігівської області; Уланове, Бруски, Стукалівка, Волфине, Коренівка і Юнаківка Сумської області, а також Тимофіївка у Харківщині.
   На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області та Діброва, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області.
   На Бахмутському напрямку продовжуються запеклі бої за місто Бахмут. Поблизу населених пунктів Григорівка, Хромове та Іванівське противник вів безуспішні наступальні дії.
   На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового Донецької області, успіху не мав.
   На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районі Мар’їнки. Окрім цього, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка Донецької області.
На Шахтарському напрямку минулої доби ворог обстріляв Вугледар, Пречистівку, Новоукраїнку, Золоту Ниву та Велику Новосілку на Донеччині.
   На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.
   Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів.
Також було збито ворожий гелікоптер Мі-24 та 4 БпЛА противника (2 розвідувальних - “Орлан-10” та “Zala”, а також 2 дрони-камікадзе типу “Ланцет”.
   Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 4 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів та ще два важливих військових об’єкти противника.
Підтримуйте Збройні Сили! Разом переможемо! Слава Україні!
   На зображенні може бути: текст «reHepaлbHий wTa6 3C yKpaйHи iHфopmye npoTRrom 24.02.22 23.04.2023 OPICHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли: " 186420 186 лKBAoBaHo oco6oBoro cKлaAy +690 LIQUIDATED PERSONNEL TAHKIB +3 3605 TANKS 6oйoBиx 6poHboBaHиx mawиH ARMOURED PERSONNEL VEHICLE apTилepйcbKиx cиcTem pc3B +5/0 2837/539 2837 ARTILLERY SYSTEMS MLRS 3aco6и nno ANTI-AIRCRAFT WARFARE SYSTEMS ΛΙΤΑΚΙΒ/ΓΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΒ +0/1 308/294 308 AIRCRAFT/HELICOPTERS 6nлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo piBHR +4 2402 UAV OPERATIONAL TACTICAL LEVEL KpилaTi paKeTи CRUISE MISSILES 18 Kopa6л /KaTepи WARSHIPS/BOATS aBTomo6лbHa TEXHIKA TA uиcTepHи nmm +12 5030 VEHICLES FUEL TANKS 339 SPECIAL EQUIPMENT cneuaлbHa TEXHIKA»

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ