Тривожні симптоми COVIDу

За матеріалами інтернет-видань 15.12.2021 2265

Як повідомив під час брифінгу перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов,  понад  мільйон 153 тис. мешканців Дніпропетровщини завершили курс вакцинації від COVID-19. Загалом в області зробили більш, ніж 2 млн. 158 тис. щеплень.

«За останні два тижні динаміка захворюваності на COVID-19 в області знизилась на 22%. За добу в регіоні виявили 267 нових випадків. Зменшився і рівень шпиталізацій: пацієнтами з підтвердженим коронавірусом завантажено 24% ліжок. Дніпропетровщина продовжує перебувати у «жовтій» карантинній зоні», – сказав Володимир Орлов.

Зокрема, від коронавірусу щепилася більша половина жителів області: 95,4% медпрацівників і майже 97% освітян.

Міністерство охорони здоров'я України нагадує, що якщо ви помітили порушення рухових функцій, мови, біль або відчуття стискання у грудях, варто терміново звернутися до сімейного лікаря.

Як відомо, COVID-19 може мати різний перебіг: легкий, середньої тяжкості та тяжкий. Рішення про госпіталізацію ухвалює лікар на основі проведеного обстеження, опираючись на наявні симптоми хворого.

Про потребу госпіталізації свідчать біль у грудній клітці, важкість дихання, задишка у стані спокою, ознаки дихальної недостатності, сатурація з рівнем кисню в крові менш як 92%, порушення свідомості. Для вимірювання сатурації вдома можна скористатися пульсоксиметром.

Важливо консультуватися з сімейним лікарем, адже він може надати рекомендації та визначити, чи достатньо пацієнту амбулаторного лікування.

Будьте уважні до свого здоров’я! Бережіть себе та рідних!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ