«ЦЕ БУЛА ОДНА З НАЙПОТУЖНІШИХ БАНД»

За матеріалами інтернет-видань 13.02.2024 338

 Начальник департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Торгало розповів, як ліквідували наркокартель "Двадцятівські"

"Це одна з найпотужніших банд". Начальник департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Торгало розповів, як ліквідували наркокартель "Двадцятівські"

Нацполіція ліквідувала залишки криворізького наркокартелю "Двадцятівські". Упродовж року лідер групи заробив майже $1 млн, частину з яких легалізував через купівлю 44 автомобілів, які пізніше було передано таксопарку, решту скерував на розвиток наркобізнесу. Про це повідомили 13 лютого у Facebook департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

У пресслужбі розповіли, що злочинна організація діяла у Кривому Розі під керівництвом 30-річного ув'язненого, який організував постачання психотропних речовин з Єгипту в Україну, відновив виробництво метамфетаміну у Кривому Розі. Доходи легалізували через купівлю автомобілів.

"Ми вели "Двацятківських" не один місяць. Це одна з найпотужніших банд, масштаб роботи якої сягав території майже всієї України, а прибутки від злочинної діяльності – більше сотні мільйонів гривень у місяць. Залишки цього потужного угруповання ліквідовані. Ми мали справу не просто з ОЗГ. "Двадцятківські" були легендарними в своєму колі. Вони будували складні злочинні схеми й легалізовували доходи, зокрема через купівлю дорогих автомобілів й передавали їх до служби таксі. Система внутрішніх розрахунків була виключно через криптовалюту. Тож реалізувати їх викриття й затримання було непросто. Вдячний колегам за високий професіоналізм і нестандартні підходи, що дозволило виявити слабкі місця й затримати залишки наркобанди", – підкреслив начальник Дмитро Торгало.

До ліквідації наркосиндикату залучили 700 поліцейських із низки підрозділів та 11 областей України. 

Під час спецоперації знешкодили три лабораторії, одна з них давала зловмисникам можливість виготовляти до 30 кг готового продукту щомісяця. У поліції пояснили, що це 420 тис. разових доз психотропу, від якого злочинці мали дохід понад 105 млн грн щомісяця. Також вони вирощували й продавали канабіс.

Трьох жінок – членів наркосиндикату затримали у вересні 2023 року в Польщі. Вони перевозили психотропні пігулки, заховані серед побутових предметів. У жінок конфіскували 77 кг подрібнених псевдоефедринових пігулок, призначених для виробництва 30 кг психотропних речовин. Вартість усіх вилучених препаратів за цінами "чорного" ринку становить понад 98 млн грн.

Також вилучили криптоферму, лабораторне обладнання, зброю, набої, гранати РГД із запалами, понад 3 млн грн у різній валюті й 65 автомобілів вартістю понад $1 млн.

Правоохоронці затримали 12 підозрюваних. 15 осіб повідомлено про підозру, суд обрав фігурантам запобіжний захід – тримання під вартою, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ