Це морозиво їсти небезпечно

За матеріалами інтернет-видань 22.07.2022 564
Це морозиво їсти небезпечно

У ванільному морозиві, експортованому з Франції, виявили етиленоксид. Повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

  • Зазначається, що  етиленоксид – хімічна речовина, має дезінфікуючі властивості, використовується для стерилізації медичних інструментів та поверхонь, обробки місць зберігання рослинної продукції. Етиленоксид являється сильною отрутою, на організм людини чинить подразнюючу, сенсибілізуючу (підвищена чутливість організму до алергенів) та наркотичну дію. Хронічний вплив етиленоксиду має мутагенний та канцерогенний ефект.


На сайті Служби вказується, що виробник морозива: Häagen-Dazs, France і оптовий продавець: ТОВ «Сільпо Фуд», вул. Гоголівська, 1 а, с. Квітневе, Київська область.
Лабораторні дослідження виявили  перевищені дозволені європейським законодавством норми в екстракті ванілі, який використовується у складі відповідного продукту. До зазначеного небезпечного морозива  відноситься: морозиво ванільне в баночках 460 мл., морозиво ванільне в баночках 650 мл., морозиво ванільне в баночках 95 мл., колекція Vanilla – ящики по 4 баночки 95 мл. Мінімальний термін придатності між 06.07.2022 та 21.05.2023.
 

Бережіть себе!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ