Це важливо для вашого здоров'я і самопочуття: прислухайтеся до рекомендацій
Які продукти треба додати до раціону, щоб гемоглобін залишався у нормі
Гемоглобін – білок, що міститься в еритроцитах і відповідає за перенесення кисню до всіх клітин. Достатній рівень – сприяє правильному функціонуванню організму, а от нестача гемоглобіну призводить до стомлюваності, слабкості, зниження когнітивних здібностей, погіршення пам’яті, пише agronews.ua.
Рівень гемоглобіну – показник непостійний. Він змінюється з віком, на нього впливає наше харчування, фізична активність, хвороби та особливі стани – як от вагітність. Натомість анемія або зниження рівня гемоглобіну, виникає з різних причин.
Найчастіше до анемії призводить дефіцит заліза в організмі. Саме нестача цього вітаміну перешкоджає якісному виробленню гемоглобіну, бо він в основному складається саме із заліза.
Причиною анемії може стати нестача вітамінів та фолієвої кислоти, адже що без них організм не може засвоювати залізо з їжі.
На знищення рівня гемоглобіну впливають хронічні захворювання. Приміром, патології шлунково-кишкового тракту порушують засвоєння заліза. Ендокринні захворювання, інфекції, хвороби нирок порушують продукцію еритроцитів, а це також впливає на гемоглобін.
Основне під час лікування анемії – дієта та приймання необхідних вітамінів та мінералів. Продукти, що сприяють підвищенню гемоглобіну:
- червоне м’ясо;
- печінка;
- риба, морепродукти;
- буряк;
- крупи (вівсянка, гречка)
- сухофрукти і горіхи;
- гранат;
- мигдаль;
- яблука
- морська капуста
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я