ЦЕРКВА З-ПІД ВОДИ НАГАДАЛА МИНУЛЕ

За матеріалами інтернет-видань 12.06.2023 423

   У селі Покровське на Нікопольщині після того, як відійшла вода, місцеві знайшли кладовище біля старої церкви, яка була затоплена.Відкрилися старі могили та видно небіжчиків.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо» з посиланням Dnepr.info.

На дні омілілого водоймища знаходять людські рештки часів Другої світової війни. Деякі черепи ще й досі вбрані у шоломи. Місцеві зафільмували страшні кадри.

Інформаційна довідка:

   Каховське водосховище колись поховало безліч таких місць. У 1955-1958 роках тут затопили понад 212 000 га землі та відселили до 150 000 людей! Під водою зникло майже 100 населених пунктів, де розташовувалося безліч історичних пам’яток. Серед відомих: столиця хана Мамая – місто Замик.

 Затопило частину історичного заповідника “Великий Луг”, дніпровські плавні та родючі землі. Старожили кажуть, що раніше тут водилася купа звірів, птахів, а рибу біля річки ловили руками. 

   Наразі вода відходить і тепер ми зможемо побачити, що було на цих землях, до того як їх затопили. Деякі знахідки дійсно шокують.

Зокрема, біля села Покровське Нікопольського району знайшли руїни старої церкви та кладовище. На відео, яке зафільмував місцевий мешканець, можна побачити могили, де лежать людські останки. Автор зазначає, що на черепах навіть збереглися прикраси, з якими померлих ховали під землю.

Відео можна подивитися за посиланням.

Село Покровське знаходяться на березі Каховського моря, яке стрімко міліє через терористичний акт - підрив Каховської ГЕС московитськими окупаційними бандами. 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ