Ціна на хліб у США залежатиме від тривалості війни в Україні

За матеріалами інтернет-видань 12.04.2022 874

За оцінками аналітиків, через брак зерна у США цільнозерновий хліб подорожчає цього року приблизно на 5 центів. Далі ціна на хліб залежатиме від того, як довго в Україні триватиме війна, і чи збережеться воєнний стан у країні до початку липня, коли починаються жнива. Про це пише 12 квітня AgroPortal.
Як зазначається у повідомленні " Голосу Америки", вартість озимої пшениці зростає, значною мірою, через збої в поставках зерна від найбільших експортерів пшениці у світі — України та росії.
На думку президента Асоціації переробників зерна у штаті Вайомінг Кенні Тремейн, вони зараз у такій ситуації, коли  їм потрібно вже починати сіяти. А в них війна — і через це будуть великі затримки.
До збору озимої пшениці у Вайомінгу лишається ще чотири місяці. Фермери сподіваються, що в серпні почнуть її сіяти більше. Але для цього на ринку має втриматись завищена ціна на зерно.
Виробники та експерти розуміють, як швидко завищені ціни можуть впасти, особливо якщо Індія збільшить експорт своєї пшениці. Крім того, виникає питання, чи достатньо вологи, щоб виростити урожай та продати його за високими цінами, поки вони тримаються. Також зросли витрати на добрива.
Кіт Кеннеді з Комісії зернового ринку Вайомінга вважає, що ситуація з добривами практично повертає виробників  до того місця, де вони були рік тому в плані прибутків. І зростаючі ціни на дизельне паливо у США збільшує вартість збирання та транспортування пшениці.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ