Ціна на насіння цукрової кукурудзи: вплив факторів та фактори, що визначають вартість

Прес-релізи 06.01.2024 671

Вагомий попит на насіння цукрової кукурудзи постійно коливається, насамперед це пов’язано з універсальністю даної культури, яка широко використовується в харчовій промисловості, а також тваринництві. Величезні площі земельних угідь, що засіваються даною культурою, особливо відводяться на півдні країни, але загалом, землі під засів кукурудзи виділяються на всіх території України.

Фактори, що визначають ціну на насіння цукрової кукурудзи

Міжнародна ціна на зернові залежить від логістики. Транспортування автомобільними, залізничними, а часто і морськими шляхами, призводить до биття продукцію. Це знижує вартість, оскільки кукурудза має бути в ідеальному стані, без наявності пошкоджень. Самим основним фактором, що впливає на ціну на насіння цукрової кукурудзи, вважається логістичне забезпечення та збереження цілісності.

Існують інші специфічні моменти, через які встановлюється вартість зернових.

  1. Національна валюта. Саме вона в першу чергу формує ціну сільгосппродукції на міжнародних та внутрішніх ринках.

  2. Посівний матеріал, його якість, сорт. Також визначають вартість на кукурудзу: фермер спочатку прагне відбити кошти за насіння. Тому обов’язково варто купувати продукцію у лише надійних та перевірених компаній.

  3. Вартість агрохімічного захисту та удобрення рослин. Не мають бути дешевими з урахуванням повтору заходів, масштабних площ оброби та високої якості препаратів.

  4. Витрати на паливо під час посівної, оброблювальної, збиральної кампаній. Вони досить великі. Тому перед прийняттям рішення засівати поле слід вивчити або спрогнозувати ціноутворення на паливо. Але як показує практика сьогодні, це не є гарантією, оскільки стрибки вартості досить несподівані.

Це основні фактори, які часто не залежать від особистої волі фермерських господарств. Міжнародний ринок та його особливості впливають на ціноутворення цукрової кукурудзи.

Вплив сорту насіння цукрової кукурудзи на ціну

Кожен фермер знає, що є декілька видів насіння кукурудзи:

  • цукрова, яку вживають в їжу люди (сюди також входить консервована);

  • повітряна, що використовується для вироблення круп, пластівців;

  • зубоподібний сорт застосовують як сировину для круп, спирту, корму для тварин;

  • крохмалиста – для вироблення спирту та крохмалю;

  • воскова береться для виготовлення дієтичних продуктів. 

Сорти цукрової кукурудзи відрізняються від інших відсотком цукру в складі. Солодкість притаманна лише такому виду. Також іншою відмінністю є твердість – в цукрових сортів зернинка навіть в сирому вигляді м’яка, а після обробки стає приємною на смак.

Класичні та гібридні сорти мають різну ціну, але необхідно пам’ятати про той момент, що останній тип є надзвичайно стійким до хвороб та характеризується підвищеною врожайністю.

Обираючи посівний матеріал гібридної цукрової кукурудзи, фермер отримає свій гарантований прибуток через якісне насіння та його стійкість до несприятливих погодних умов. 

Теги: Пшениця
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ