Ціна «Усть-Дунайська» зросла на аукціоні з 60 млн. грн. до 201 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 17.01.2023 501
Ціна «Усть-Дунайська» зросла на аукціоні з 60 млн. грн. до 201 млн. грн.

Вперше за часів незалежності України Фонд Державного майна успішно провів приватизаційний онлайн-аукціон морського порту. Вартість “Усть-Дунайська” зросла у більш, ніж в 3 рази з 60 мільйонів гривень стартової ціни до 201 мільйона гривень переможної. За право приватизації порту в торгах змагалися 8 учасників. Про це повідомив Фонд Держмайна України.
За словами Голови Фонду держмайна Рустема Умєрова, до великої війни про “Усть-Дунайськ” майже всі забули, але він одним з перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Але для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес.
З 1 квітня порт відновив роботу, і з того часу перевалив на експорт 153 тис. тонн зерна та 58,3 тис. тонн імпортних споживчих товарів при проєктній спроможності в 4,1 млн. тонн. Фактично сьогодні порт працює лише на 5% своїх потужностей.
Зазначається, що переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Тільки після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ