Ціни на сільгосппродукцію нині нижчі за минулорічні в чотири рази, а витрати зросли в понад три рази

За матеріалами інтернет-видань 23.07.2022 377

Приватне підприємство «Андріївка» у Харківській  області  займається вирощуванням зернових та технічних культур, а також розведенням великої рогатої худоби молочних порід. У галузі сільського господарства підприємство працює вже майже 20 років. Тут обробляють близько 2800 га землі. Мають 300 голів дійного стада. В компанії працюють 110 людей.
Підприємство кредитувалось за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» ще минулого року для поповнення обігових коштів, цьогоріч навесні взяли додатково кредит для проведення посівної кампанії.
За словами керівника компанії Миколи Пивовара, в умовах військового стану та з обліковою ставкою на рівні 25% АТ Ощадбанк профінансував  підприємство по програмі “Доступні кредити 5-7-9%”. Навесні цього року ми отримали кредит під 0%, що підтверджує підтримку зі сторони банку та держави.
На думку пана Миколи, попри складну ситуацію на Харківщині через війну, підприємство засіяло всі заплановані площі і повноцінно працює, проте невідомо, які результати матиме в підсумку. Через блокування росіянами експорту зернових, левова частка агрогосподарств не змогла реалізувати врожай минулого року, він досі залишається на складах.
Як зазначає Микола Пивовар, вже почали збирати новий врожай, але чи зможемо його реалізувати й коли – велике питання. До того ж ціни на сільгосппродукцію нині нижчі за минулорічні в чотири, й більше разів. Це при тому, що витрати на необхідні нам для роботи дизпаливо, запчастини, мінеральні добрива та засоби захисту рослин зросли за деякими позиціями в понад три рази.

"Ми не маємо нині можливості забезпечити фінансування для виконання повного обсягу робіт з догляду за сільгоспкультурами, а також витрат на збирання врожаю, його зберігання й логістику, адже зараз зерно елеватори не приймають, вони переповнені. Потрібні власні площі для зберігання продукції, яких не вистачає. Як вирішиться ця ситуація, наразі незрозуміло», - акцентував увагу керівник "Андріївки".
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ