Ціни на українську кукурудзу стабілізувалися в напрямку портів на рівні 195-197$ на період жовтень-грудень, - SPIKE BROKERS

За матеріалами інтернет-видань 27.09.2024 55
Ціни на українську кукурудзу стабілізувалися в напрямку портів на рівні 195-197$ на період жовтень-грудень, - SPIKE BROKERS

КУКУРУДЗА
Посушливі умови в Південній Америці сприяють зростанню цін на кукурудзу, підвищуючи ризики для врожаїв. В Аргентині фермери зазнають збитків через падіння цін, а площа посівів може скоротитися на 20%. Ціни на грудневі ф'ючерси Чикаго на кукурудзу можуть підвищитися до 423 c/bu, якщо закріпляться вище 416 c/bu, але відкати нижче 410 c/bu отримають сильну підтримку. Ціни на українську кукурудзу стабілізувалися в напрямку портів на рівні 195-197$ на період жовтень-грудень. У той час як західний кордон додає в ціні та продовжує активно торгувати кукурудзу на рівні 190-192€ FCA, завантажено в євровагони.
ПШЕНИЦЯ
Морози в Австралії та скорочення врожаю в рФ підтримують зростання цін на пшеницю. Посушливі умови затримують посіви озимої пшениці в рФ та Україні. Ціни на грудневі ф'ючерси Чикаго на пшеницю можуть підвищитися до 618 c/bu, якщо подолають поточний рівень опору на 598 c/bu. Ціни на українську фуражну пшеницю майже наблизилися до рівня продовольчої пшениці. У напрямку морських портів фуражну пшеницю купували на рівні 194-198$ залежно від вмісту білка. Продовольча пшениця торгувалася на рівні 205-210$ залежно від якості.

 СОНЯШНИК
Стрімке зростання цін на соняшник на внутрішньому ринку супроводжувалося підвищенням світових цін на олію. Заводи купували соняшник на рівні 21'500-22'500₴ з ПДВ з доставкою до заводів за базову олійність 46%. Постійне зростання цін змушує фермерів притримувати збут соняшнику, що створює напругу для заводів у покритті власних потреб переробки. Ціни на олію підвищилися на спотовому ринку на 50$ і торгувалися на рівні 990-995$ СРТ порт.
 СОЯ

Посуха в Південній Америці та економічні стимули Китаю підвищують світові ціни на соєві боби. Прогнози не очікують покращення погодних умов у Бразилії в найближчі два тижні, що може підтримати зростання цін на ринку. Ринкові гравці очікують подальшого підвищення світових цін на сою через несприятливі погодні умови та зростання попиту.
Україна зібрала 3.5 млн. т сої, з урожайністю на 20% нижчою за минулорічний показник. Ціни на українську сою зросли на всіх напрямках на 10$ порівняно з минулим тижнем. Премія за сою без ГМО сягала 60-70$ залежно від напрямку збуту та якості.

 

SPIKE BROKERS

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ