ТСК розслідує «чорний» експорт зерна в Одещині, завдані збитки біля 5 млрд. гривень

За матеріалами інтернет-видань 18.03.2023 415

 

ТСК розслідуватиме «чорний» експорт зерна, збитки оцінюють у 5 млрд грн

    Тимчасова слідча комісія Верховної Ради розслідуватиме вивезення «чорного» зерна, яке проходить «зерновим коридором». За попередніми підрахунками, через ці схеми держбюджет втрачає 5 млрд грн на рік.

    Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев.

«У нас скоро буде готовий висновок щодо вивозу «чорного» зерна, 5 млрд грн на рік збитків бюджету. Не така велика сума, як в «ігорці», але там високий ступінь цинізму: це ж морський коридор, що дався нам кров’ю, а вони не сплачують податки в країні і не повертають валютну виручку», — зазначив Гетманцев.

    За його словами, ухилення від сплати податків при експорті зерна відбувається, попри кримінальне провадження та масштабні обшуки на Одеській митниці.

«Бюро економічної безпеки порушило кримінальну справу, були обшуки, а вони сьогодні — от прямо зараз — продовжують вивозити «чорне» зерно. І митники знають, що ми про це знаємо, вони знають, що про це знають Податкова і БЕБ, і вони все одно продовжують», — додав Гетманцев.

    Нагадаємо, на початку січня 2023 року було викрите злочинне угруповання, яке впродовж 6 місяців викрадало українське зерно під час експорту через Ізмаїльський МТП.

    "Латифундист".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ