Цього року Харківщина працює на 68% оброблюваних земель

За матеріалами інтернет-видань 20.04.2024 437
Цього року Харківщина працює на 68% оброблюваних земель
На Харківщині аграрії посіяли ярі зернові та зернобобові культури на площі понад 108 тисяч гектарів. Про це повідомив під час брифінгу в Харківській ОВА заступник начальника ХОВА Іванов Євген.
Він, зокрема, розповів, що цього року через ранню весну польові роботи розпочалися на два тижні раніше від оптимальних термінів.
 

«Це третя весняно-польова кампанія, яка проходить у наших аграріїв в умовах повномасштабного вторгнення рф. Через бойові дії маємо значне забруднення територій вибухонебезпечними предметами. За нашим прогнозами, зможемо працювати в цьому році на 68% оброблюваних земель. Під урожай 2024 року загальна посівна площа сільськогосподарських культур займатиме 1,3 мільйона гектара. Це на 3,5% більше, ніж у 2023 році», – зазначив Євген Іванов.

 

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, аграрії Харківщини отримають 30% знижки на залізничні перевезення
Уряд впровадив низку нових поліпшень для агровиробників на деокупованих територіях, при підготовці врахували пропозиції від Харківської ОВА.
 
«Серед нововведень — переглянуті залізничні тарифи та анонсована 30-відсоткова знижка для перевезень цим видом транспорту. Адже наші аграрії вже третій рік під кулями й вогнем вивозять врожай прифронтових громад до західного кордону і південних портів для подальшої реалізації в інтересах держави. Проте повномасштабна війна настільки змінила економічну географію країни, що логістичні витрати найчастіше не дозволяли агробізнесу виходити навіть у "нуль", — зазначив Олег Синєгубов.

 

 

 

Харківська обласна військова адміністрація

 

 

 

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ