Цього року українські аграрії отримали кредити на суму понад 30 млрд. грн.

За матеріалами інтернет-видань 22.12.2021 798

Понад 30 млрд грн. кредитів на максимально вигідних умовах отримали аграрії цього року завдяки державній програмі «Доступні кредити 5–7–9 %». Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

За його словами, наступного року буде запущено Фонд часткового гарантування кредитів. Він дозволить профінансувати на 24 млрд. грн у рік аграріїв, які обробляють до 500 га. Раніше їм був закритий доступ до кредитування. Механізми кредитування будуть подібні до тих, які передбачені програмою «5–7–9 %», – підкреслив Роман Лещенко.

Він також додав, що в цьому році було розпочато іригаційну реформу, і в найближчі дні Мінагрополітики спрямує перші виплати аграріям, які вклали кошти у відновлення меліоративної інфраструктури.

«З початку наступного року ми плануємо ухвалити в другому читанні законопроект про об’єднання водокористувачів, який стане запорукою сталого розвитку галузі, масового притоку приватних інвестицій у зрошення. Як результат, у п’ятирічній перспективі, а може й раніше, рекордні врожаї стануть для нас звичною практикою», – зазначив міністр.

Також для сталого розвитку сільського господарства в 2022 році повноцінно функціонуватиме електронний державний реєстр дотацій та агрострахування.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ