Туреччина очолює рейтинг овочевого імпорту в Україну

За матеріалами інтернет-видань 04.11.2022 552
Туреччина очолює рейтинг овочевого імпорту в Україну

Основні постачальники овочів до України у січні-серпні 2022 року -  Туреччина та Польща. На ці дві країни припало більше половини – 57,1 % – вітчизняного імпорту овочів. Повідомив Інститут аграрної економіки.
З Туреччини, яка очолює рейтинг, за вісім місяців цього року імпортовано 86 тис. тонн овочів, в тому числі 55 тис. т помідорів, 14 тис. т огірків, 13 тис. т інших овочів. Частка Туреччини у вартості вітчизняного імпорту цього виду агропродукції склала 29,7 %.
Польща у січні-серпні 2022 року здійснила поставки овочів в Україну в обсязі 121 тис. т. з часткою у 27,4 %. Основна імпортована з цієї країни продукція – цибуля (36 тис. т), морква, буряки, ріпа (35 тис. т), капуста (20 тис. т) та помідори (18 тис. т).
Значно менші закупівлі овочів українські компанії здійснили в Нідерландів (13,8 %), Румунії (5,5 %) та Македонії (4,6 %).
Сукупно ці п'ять країн сформували 81 % вартості імпорту продукції даної групи до України.
Як пояснюють експерти, збільшення овочевого імпорту на 43% у порівнянні з минулим аналогічним періодом залежало від обмеженої внутрішньої пропозиції. Саме вона  спричинена повномасштабним вторгненням рф до України і активними бойовими діями у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ